Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2020, 23:58

Atletiko sat vremena lomio Alaves, Saul i Kosta zacementirali kotu tri (VIDEO)

Veća muka to što Stefan Savić propušta gostovanje Barseloni

Nije bilo lepo, ali bar je konačni ishod bio povoljan. Atletiko nikako ne može da bude sinonim lepršavog i atraktivnog fudbala, mada Dijego Simeone može da bude zadovoljan kako stvari napreduju u samoj završnici sezone.

Posle sat vremena krckanja Alavesa, Rohiblankosi su slomili goste iz Baskije i sa 2:1 (0:0) zacementirali kotu tri pošto su pobegli Sevilji na četiri boda razlike. Atletiko je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stigao i do četvrte pobede u nizu, mada će i ovaj rezultat imati određenu gorčinu. Naime, zbog prekoračenja limita sa kartonima Stefan Savić neće biti u kombinaciji za gostovanje Barseloni u utorak, što nikako ne može da bude dobra stvar u situaciji kada je Felipe već povređen. Kapiten crnogorske reprezentacije nije morao da rizikuje ovako, pogotovo jer situacija nije zahtevala od njega start za opomenu, ali sada će Čolo Simeone morati da mućka glavom i izvuče keca iz rukava kako bi na odgovarajući način zaustavio Barselonu. Doduše, nije baš da je Barsa toliko opasna ovih dana...

Atletiko se dugo mučio protiv Alavesa. Izgledalo je kao da neće Rohiblankosi uspeti da pronađu ključ za bravu ispred gola Fernanda Pačeka, ali se to desilo posle tačno sat vremena igre. Naravno, iz prekida. Kevin Tripijer je uputio oštar centaršut posle slobodnog udarca s desne strane, a Saul Njigez bio je najviši u skoku, što Pačeko nije mogao da spreči.

Nastavio je Atletiko da napada poslednju liniju Alavesa, a ubrzo je i prednost duplirana. Arbitar Mario Lopez pokazao je na belu tačku posle naizgled sumnjivog penala, u situaciji kada je Markos Ljorente pretrčao Rodriga Elija i onda izvukao nepropisan start Rubena Duartea. Arbitar je čak imao konsultacije sa VAR sobom koja je potvrdila da je penala bilo, posle čega je Dijego Kosta lako savladao Pačeka i završio ceo posao.

Blagu dramu u samoj završnici vratio je Hoselu sa bele tačke i to posle još jedne zanimljive situacije. Alaves je imao slobodan udarac sa 20 metara od gola, Hoselu je probao lukavo da prevari živi zid i puca jako po zemlji. Njegovu nameru pročitao je Koke uklizavanjem kako bi odbio udarac, ali je to učinio rukama. VAR soba je i ovog puta potvrdila postojanje kršenja pravila, zbog čega je Hoselu matirao Jana Oblaka za konačnih 2:1.

Srpski vezista Ljubomir Fejsa odigrao je svih 90 minuta, dok je Ivan Šaponjić susret odgledao s klupe.

ŠPANIJA - 31. KOLO

Petak

Sevilja - Valjadolid 1:1 (0:1)

/Okampos 83 pen - Kiko 25/

Subota

Bilbao - Majorka 3:1 (2:0)

/Garsija 16 penal, Sanset 24, Viljalibre 90 - Budimir 69 penal/

Selta - Barselona 2:2 (0:1)

/Smolov 50, Aspas 88 – Suarez 20, 67/

Osasuna – Leganes 2:1 (1:0)

/Enrik 9, 90+6 – Aviles 50/

Atletiko Madrid – Alaves 2:1 (0:0)

/Saul 59, Kosta 71 penal - Hoselu 90+1 penal/

Nedelja

14.00: (2,70) Levante (3,15) Betis (2,75)

17.00: (2,35) Viljareal (3,35) Valensija (3,05)

19.30: (2,45) Granada (2,95) Eibar (3,30)

22.00: (7,50) Espanjol (4,40) Real Madrid (1,45)

22.00: (2,65) Hetafe (3,00) Sosijedad (2,90)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.