Izvor: RTS, 16.Maj.2021, 21:08

Atletiko nakon preokreta zadržao prvo mesto, pobeda Reala, poraz Barse

Atletiko Madrid je posle preokreta savladao Osasunu sa 2:1 i zadržao lidersku poziciju kolo pre kraja španskog prvenstava. Real je ostao u trci za gradskim rivalom. “Kraljevski“ klub je sa 1:0 savladao Atletik Bilbao, dok je Barselona poražena od Selte - 2:1.
Kolo pre kraja La Lige, Atletiko je prvi sa 83 boda. Reala je drugi sa 81 bodom. Trećeplasirana je Barselona sa 76. Tako da će novi šampion biti poznat za nedelju dana kada se igraju mečevi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslednjeg kola. Atletiko gostuje kod Valjadolida, a Real dočekuje Viljareal.

Nakon prvog poluvremena u kome nije bilo golova Atletiko je stigao do gola u 59. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda. Prva je do prednosti stigla Osasuna u 76. minutu, strelac je bio Budimir.
Domaćin je do izjednačenja došao u 82. minutu preko Renana Lodija, koji je prihvatio centaršut u kaznenom prostoru i smestio loptu pod prečku.
Kada se očekivalo da će gosti odneti jedan bod iz Madrida, Atletiko je stigao do gola i pobede u 88. minutu. Suarez je dobio loptu iza leđa odbrane gostiju u šesnaestercu, a ovakvu priliku on je pretvorio u pogodak pogodivši donji levi ugao gola.
Real je ostao u trci za šampiona, savladao je Atletik Bilbao sa 1:0. Jedini gol postignut je u 68. minutu. Kazemiro je odlično servirao loptu Naču kome je preostalo da je samo plasira u mrežu. Nakon pregleda VAR-a sudija je pokazao na centar.
La Liga 37. kolo:
Alaves - Granada 4:2
Atletik Bilbao - Real 0:1
Atletiko Madrid - Osasuna 2:1
Barselona - Selta 1:2
Betis - Hueska 1:0
Kadiz - Elče 1:3
Getafe - Levante 2:1
Real Sosijedad - Valjadolid 4:1
Valensija - Eibar 4:1
Viljareal - Sevilja 4:0
Tabela:
Atletiko Madrid 83
Real Madrid 81
Barselona 76
Sevilja 74
Real Sosijedad 59
Betis 58

Viljareal 58
Selta 53
Atletik Bilbao 46
Granada 45
Osasuna 44
Kadiz 43
Valensija 42
Levante 40
Alaves 38
Getafe 37
Hueska 33
Elče 33
Valjadolid 31
Eibar 30

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.