Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 13:21

Atletiko najjači pred praznim tribinama, večite deli 0,8%, kući dobri i Čuka, Voša, Mladost

Ko se najbolje snalazi bez navijača?

Korona virus je napravila haos, ne samo zbog pomeranja termina, no još više zbog toga što je oterala navijače sa stadiona. Međutim, nisu svima jednako nedostajali. Bar ne kad su u pitanju nacionalna prvenstva. Pa se tako pokazalo da se Atletiko Dijega Simeona najbolje snašao u tišini na stadionu Vanda Metropolitano.

Naime, prema istraživanju Instituta za nauku u sportu (CIES) i njegove “Fudbalske obzervatorije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << “ Jorgandžije su najnegostoljubiviji domaćin otkako se fudbal igra bez prisustva navijača, pošto je u Madridu u svoju korist rešio 86,7 odsto utakmica: najviše u ligama petice.

Iza Atletika su Real (85,7%), Bajern (83,3%), Mančester Siti (81,3%), pa daleko iza Pari Sen Žermen (72,7%) i Liverpul (71,4%), poslednji klubovi u pet najjačih liga Evrope koji prebacuju granicu od 70 odsto dobijenih mečeva na domaćem terenu.

Slede Roma, Inter, Atalanta, Sevilja, Juventus, Napoli, Monako, Lil, Milan, Čelsi...

Situacija je naravno sasvim drugačija na domaćoj sceni, jer konkurencija jednostavno nije ravnopravna. Pa tako Crvena zvezda prednjači sa 91,7 odsto dobijenih mečeva dok je Partizan odmah iza sa 90,9. Treći je Čukarički sa okruglo 75 odsto dobijenih utakmica na Banovom Brdu, Vojvodina je na “Karađorđu“ slavila u 72,7 odsto, dok je malo iznenađenje Mladost sa 66,7.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na samom dnu Mladost (svega 25 odsto, odnosno jedna pobeda u četiri meča kod kuće), Rad, Napredak, Radnik...

Ako ćemo pak o apsolutnim rekorderima, norveški Bode (15/15) i škotski Rendžers (12/12) jedini su sa stoproncentnim učinkom.

Na drugoj strani, kod kuće nijedan meč nisu dobili Deportivo Munisipal (Peru), Vegalta Sendaj (Japan), Dalijen Pro (Kina), Zob Ahan (Iran), Keln (Nemačka), Dižon (Francuska), Lingbi (Danska), Al Jarmuk (Kuvajt) i Al Itihad (Egipat).

Možda vam dobro dođe za neki budući tiket?

Inače, kad sračunamo sve rezultate iz 66 liga obuhvaćenih istraživanjem procenat mečeva u kojima su domaćini pobeđivali pao je sa 45,1 pre korone na 42 odsto posle pandemije. Nije dakle isto.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.