Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 22:39

Atletiko jači za sedmoricu, Internasional bez dvocifrenog broja igrača

Muke za Crvene pred derbi 24. kola Serije A (22.15)

Korona virus već nedeljama unazad stvara probleme zbog učestvovanja na kontinentalnim takmičenjima i igranja na svaka tri-četiri dana neretko jedva da sastavljaju timove. I ovog vikenda situacija je nepromenjena, pa će na postave Atletiko Mineira i Internasionala u derbiju i ujedno poslednjem meču 24. kola brazilske Serije A u velikoj meri odrediti i planetarna pošast (22.15).

Doduše, u Atletiku se korona krizi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << polako nazire kraj. Uz brojne izostanke u prethodna tri kola popularni Petlovi nisu ni mogli bolje u prethodnom periodu: zabeležili su po pobedu, remi i poraz. Uprkos silnim problemima, uspeo je da sačuva mesto u vrhu, ali ne i lidersku poziciju, koju mu je posle pobede nad Gojasom preuzeo Sao Paulo.

Internasional je korona virus maksimalno porementio, pa na Mineirao stižu sa namerom da prekinu niz od šest mečeva bez trijumfa u prvenstvu, zbog kojeg su pali na sedum poziciju. Poslednju pobedu u Seriji A Crveni su upisali 18. oktobra i nova im je preko potrebna kako bi vratili svoje mesto među prva četiri tima i povratili samopouzdanje posle poraza od Boke Juniors u Kopa Libertadoresu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nakon što se sredinom proteklog meseca korona virus ozbiljno uvukao u redove belo-crnih i primorao čak 11 fudbalera i veći deo stručnog štaba na izolaciju, trener ekipe Horhe Sampaoli, koji je i sam izašao iz karantina, imaće na raspolaganju većinu igrača: Everson, Guga, Rever, Alan, Žair, Alan Franko i Edu Vargas potencijalni su starterti među povratnicima. Argentinski stručnjak međutim neće moći da se osloni na defanzivca Žuniora Alonsa i napadača Žefersona Savarina suspendovanih zbog trećeg žutog kartona, kao ni na povređenog Dijega Tardelija. Najveća gužva biće u veznom redu gde Natan, Saračo, Hjoran, Žair, Alan i Alan Franko figuriraju za tri mesta.

Interansional će ipak za razliku od Atletika i ovaj susret odigrati bez glavnog trenera. Abel Braga je završio period izolacije, dobio negativan test, ali na preporuku medicinskog tima nije otputovao u Belo Orizonte, pa će tim još jednom voditi njegov pomoćnik Leomir de Souza. Kako je poražen u prvom meču osmine finala Kopa Libertadoresa od Boke (0:1), brazilski Globo najavljuje da će tim iz Porto Alegrea nekolicinu prvotimaca čuvati za revanš koji ih za četiri dana očekuje u Argentini. Na poštedi će prema očekivanjima biti D’Alesandro, Rodrigo Dourado, Tijago Galjardo, Maurisio, Nonato i Juri Alberto. Pritom, Rodrigo Moledo je suspendovan, Kajo Vidal, Edenilson i Mateus Žusa su i dalje u izolaciji, dok su Abel Ernandez, Džoni, Mojzes, Paolo Gerero i Saravija, Bošilja povređeni.

Ukoliko se prognoze Globo-a ispostave taćnim, Internasional večeras neće računati na 16 igrača, što zbog odsustva, što zbog poštede. Pa čak i da Braga ne sačuva svu šestoricu pomenutih, radi se o dvocifrenom broju izostalih fudbalera...

BRAZIL 1 – 25. KOLO

Subota

Botafogo – Flamengo 0:1 (0:0)

/Ribeiro 55pen/

Santos – Palmeiras 2:2 (1:0)

/Pituka 38, Marinjo 71 - Veiga 55pen, Vilijan 63/

Baija – Seara 0:2 (0:0)

/Vinisijus 82, Saulo Mineiro 90+5/

Fluminense – Atletiko PR 3:1 (1:1)

/Nene 26, Paulo 73, 75 - Leo 10/

Nedelja

Koritiba - Bragantino 0:0

20.00: (1,50) Gremio (4,00) Vasko da Gama (7,25)

22.15: (1,70) Atletiko Mineiro (3,70) Internasional (5,20)

Utorak

00.00: (1,70) Atleitko GO (3,70) Gojas (5,20)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.