Izvor: RTS, 16.Avg.2022, 00:17

Atletiko i Betis ubedljivi na startu Primere, bez golova u Bilbau

Atletiko Madrid kao gost ubedljivo savladao ekipu Hetafea 3:0, u prvom kolu španskog fudbalskog prvenstva. Istim rezultatom Betis bolji od Elčea, bez golova u duelu Bilbaa i Majorke.
Posle remije Barselone i tesne pobede Reala, u novu poteru za titulom krenuo je i Atletiko Madrid - i to pobedom protiv Hetafea u gostima 3:0.

Nisu se mnogo mučili izabranici Čola Simeonea u predgrađu Madrida, a najzaslužniji za trijumf "jorgandžija" bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povratnik Alvaro Morata.
Reprezentativac Španije postigao je prva dva pogotka na meču, u 15. i 59. minutu, da bi konačan rezultat postavio Antoan Grizman pošto je u igru ušao sa klupe.
Istim rezultatom pobedu je ostvario i Betis, koji je na svom "Benito Viljamarin" stadionu savladao Elče.
Posao domaćoj ekipi bio je olakšan posle crvenog kartona Donalda već u 16. minutu. Borha Iglesijas je načeo rivala, da bi Huanmi sa dva pogotka postavio konačan rezultat.
U prvoj utakmici dana, Atletik i Majorka su u Bilbau odigrali bez golova.
Primera, prvo kolo:
Petak:
Osasuna - Sevilja 2:1
Subota:
Selta - Espanjol 2:2
Valjadolid - Viljareal 0:3
Barselona - Rajo Valjekano 0:0
Nedelja:
Kadiz - Real Sosijedad 0:1
Valensija - Đirona 1:0
Almerija - Real Madrid 1:2
Ponedeljak:
Bilbao - Majorka 0:0
Hetafe - Atletiko 0:3
Betis - Elče 3:0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.