Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2021, 05:28

Atlanta može i bez Janga: Vilijams i Bogdanović potpisali ubedljiv poraz Milvokija

Hoksi izjednačili u finalu istočne konferencije

Uprkos odsustvu Trea Janga, lidera aktuelne generacije Atlante, usled povrede, Hoksi su prilično rutinski uspeli da savladaju Milvoki (110:88), izjednače rezultat na 2:2 i seriju vrate u Viskonsin.

Razigrani igrači domaćina, predvođeni od strane Lua Vilijamsa (21p, 5sk, 8 as) i Bogdana Bogdanovića (20p, 3 sk, 5as) uspeli su da nanesu ubedljiv poraz rivalu i posle dve vezane izgubljene utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izjednače rezultat u finalu istočne konferencije.

Vest da najbolji igrač Atlante neće biti u konkurenciji usled povrede zgloba nije se negativno odrazila na domaćina koji je rano stekao dvocifrenu prednost, međutim Milvoki je uspeo da do kraja prvog kvartala neutrališe zaostatak i očuva neizvesnost.

Po scenariju iz prve četvrtine Atlanta je počela i narednu, međutim ovaj put nije dozvolila protivniku da se vrati u život. Nastavili su Hoksi da igraju u istom ritmu, bez velikih oscilacija, a nova serija u trećoj četvrtini i plus 25 razrešili su sve dileme po pitanju pobednika.

U poslednjoj četvrtini domaćin je uspeo da očuva značajno vođstvo i stigne do pobede, a duel je obeležio i prevremeni odlazak u svlačionicu Janisa Adetokunba usled povrede, međutim detalji po pitanju težine peha koji je doživeo igrač Baksa još nisu poznati.

Grčki košarkaš je susret završio sa 14 poena i osam skokova, a najraspoloženiji u timu Milvokija bio je Holidej sa 19 poena, 9 asistencija i 5 skokova.

Podsetimo, Atlanta je seriju otvorila pobedom u gostima, nakon čega su Baksi ostvarili dve pobede, te su Hoksi večerašnjim izjednačenjem održali neizvesnost. Naredni susret zakazan je za dva dana u Milvokiju, a tim koji stigne do četiri pobede u velikom finalu će odmeriti snage sa pobednikom zapadnog finala u kojem su rivali Los Anđeles klipersi i Finiks Sansi.

NBA LIGA – PLEJ-OF

FINALA ISTOKA

Ponedeljak

Atlanta – Milvoki 110:88  /u seriji: 2:2/

/Vilijams 21 - Holidej 19 38/

FINALE ZAPADA

03.00: (1.85) Los Anđeles Klipers (12.5) Finiks (2.15) /u seriji: 2:3/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.