Atalanta bez trunke sreće! Mitski Serđo Pelisije u aleji velikana (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Dec.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atalanta bez trunke sreće! Mitski Serđo Pelisije u aleji velikana (VIDEO)

Udineze nadigran, ali je odneo ceo plen iz Bergama. Palermu nema spasa

U senci torinskog derbija, odigrana su još tri meča Serije A u “italijanskom” terminu od 15.00 časova, a najviše pažnje je bilo usmereno kao Bergamu gde je Atalanta dočekala Udineze. Mnoge je interesovalo kako će najprijatnije iznenađenje Serije A reagovati posle poraza od Juventusa, sada kada ima breme favorita.

Umesto očekivane pobede protiv skromnog Udinezea, Atalanta je doživela poraz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1:3 i samo može da proklinje lošu sreću, jer ne samo da nije zaslužila poraz već je morala da pobedi po svmu prikazanom. Neverovatno, koliko su sreće imali gosti…

Atalanta je “ubila” Udineze od fudbala u prvom poluvremena. Imala je pregršt prilika, gosti su izbacivali sa gol-linije, Atalanta je držala loptu u posedu oko 70 odsto vremena, igralo se samo na polovini Zebri, ali je loptu iz mreže morao da vadi golman domaćih Sportijelo. Iz jedine šanse u prvih 45 minuta, Udineze je poveo. Neverovatno je kako se Zapata pošetao kroz odbranu Atalante. Padao je, ustajao, u jednom trenutku izgubio loptu, a onda iz otpatka pogodio mrežu Boginje.

Plavo-crni su nastavili da igraju u istom stilu, napadali u drugom poluvremenu i stigli do zasluženog izjednačenja. Naravno, Papu Gomez je zapržio čorbu. Argentinac je centrirao i pogodio u glavu Jasmina Kurtića koji je obradovao Atleti Azuri.

Izgledalo je da Bergamaski idu ka preokretu i pobedi, nastavili su da nižu prilike, ali je put do mreže opet pronašao Udineze. Još jednom je sevnula kontra, odbrana Atalante je loše regovala, a Fofana majstorski savio kiflu u suprotan ugao Sportijelovog gola. Majstorija! Sreća danas nije bila saveznik Atalante… Na kraju, kada su domaći krenuli grlom u jagode, doživeli su i treći udarac kojim je sve rešeno. Koliko su gosti imali sreće, najbolje govori to što je igrač utakmice njihov golman Orestis Karnezis.

Gosti su se sladili i na Siciliji. Ali to je već očekivano. Katastrofalni Palermo je doživeo osmi uzastopni poraz, a meru im je uzeo Kjevo - 0:2. Bezbrižni Leteći magarci uživaju u ovima “malim mečevima” kada nisu pod pritiskom. Ekspresno su slomili otpor očajnih Silicijanaca. Valter Birsa ja načeo Palermo, a potom je na scenu stupio Serđo Pelisije. Legenda Kjeva, ali i Serije A. Postigao je 100. gol u italijanskom  prvenstvu. Samo četvorica aktuelnih igrača su ispred njega. Kvaljarela ima isti broj golova, Kasano je dao 113, Đilardino 188, a Toti 250! Međutim, Pelisije je do ove brojke stigao igrajući za maleni Kjevo…



U Bolonji - dosada. Empoli je izborio remi bez golova i nejmu pripada slađi bod. Bolonja je u sve većoj krizi. Otkako se povredio Verdi, Donadonijev tim ima ozbiljne probleme u realizaciji…

SERIJA A, 16. kolo

Subota

Krotone - Peskara 2:1 (1:0)

/Paladino 24pen, Ferari 83 - Kampanjaro 82/

Sampdorija - Lacio 1:2 (0:2)

/Čik 89 - Milinković Savić 40, Parolo 45/

Nedelja

Kaljari - Napoli 0:5 (0:2)

/Mertens 34, 69, 72 Hamšik 45, Zjelinski 51/

Atalanta - Udineze 1:3 (0:1)

/Kurtić 47 - Zapata 45, Fofana 72, Tero 87/

Bolonja - Empoli 0:0

Palermo - Kjevo 0:2 (0:1)

/Birsa 14, pPlisije 49/

Torino - Juventus 1:3 (1:1)

/Beloti 16 - Iguain 28, 82, Pjanić 90+2/

20.45 Inter - Đenova

Ponedeljak

19.00 Fiorentina - Sasuolo

21.00 Roma - Milan

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.