Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 23:32

Asvel se diže: Nadrljao i PAO, Nedović dvocifren

Olimpija iz Milana lagano protiv Albe

Odigrane su dve odložene utakmice Evrolige: Olimpija iz Milana rutinski je savladala Albu sa 75:55, dok je Asvel pokazao uspon forme pa je na svom parketu uspeo da dobije Panatinaikos rezultatom 97:73. Nije da su Zeleni ove sezone nešto superjaki, ali ovo se može podvesti pod iznenađenja. Posebno zbog krajnje razlike u poenima. Potučen je PAO.

Asvel je u prošlom kolu nadigrao i Baskoniju s 80:68, a sada je uspon fome ovog tima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na svojoj koži osetio i velikan iz Atine.

I ne samo da je Asvel savladao Panatinaikos već je bukvalno počistio sa terena Zelene. Gosti su se držali samo na startu, a od druge deonice je usledila prava "metla". Asvel je u drugoj i trećoj deonici dao po 24 poena i tako rešio svako pitanje pobednika.

 Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dejvid Lajti sa 19, te Vilijam Hauard i Noris Kol sa po 16 poena. Nemanja Nedović je dao 10 poena, ali ga nisu htele trojke jer je imao šut za tri 0/7 i 4/6 za dva. Bio je treći najefikasniji u redovima Zelenih.

Olimpija iz Milana je zaista rutinski dobila Albu, nije se pošteno ni oznojila. Čak su Nemci u prvoj četvrtini iole pružili i jači otpor, ali onda je usledilo mlevenje. Tim Etorea Mesine dopustio je protivniku samo devet poena u drugoj deonici i to je sve dovelo do momenta kada je Olimpija u toku treće deonice vodila sa 53:28. Realno, već tada je meč bio rešen u korist italijanskog sastava.

Nije želela Olimpija da propusti ovakav zicer, ostvarila je novu pobedu i popravila bilans na 6-3, dok je Alba ostala u donjem delu tabele.

Domaćina je do trijumfa vodio Kevin Panter sa 14 poena, dok je Vladimir Micov ubacio pet i imao šut 0/2 za dva.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.