Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020, 13:45

Astra juri treće mesto, ali ne može u Evropu

Ekipa iz Đurđa dobila zabranu igranja u međunarodnim kupovima naredne sezone

Do kraja šampionata Rumunije, u naredna tri kola, vodiće se velika borba za titulu između Univerzitatee i šampiona Kluža. U poslednjem kolu plej-ofu u direktnom dvoboju u Krajovi verovatno pada odluka o šampionu. Osmo kolo doigravanja za šampiona otvaraju Gaz Metan i Astra. Utakmica u Medijašu u petak (20.00) ima veći rezultatski značaj za domaćina.

Ekipa iz Đurđa bori se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za treću poziciji, ali... UEFA je prošlog meseca stavila zabranu međunarodnih takmičenja za Astru za sledeću sezonu. Ekipa nije ispunila uslove što se tiče strukture stadiona Marin Anastasoviči, ali i zbog dugova i kršenja finansijskog fer-pleja. Međutim, to se ne odražava na formu ekipe trenera Bogdana Andonea. Ekipa iz Đurđa nije poražena tri utakmice u nizu.

S druge strane, ekipa iz Medijaša nikog nije pobedila u nastavku sezone posle pandemije virusa korone. Gaz Metan ima tri poraza u nizu, već sedam utakmica u šampionatu Rumunije nije pobedio, ali i dalje može da se umeša u borbu za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Astra beži samo pet bodova, dok su blizu i Botošani i vicešampion FCSB.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kada igraju ova dva tima ove sezone po pravilo dolazi 0-1 gola. Skor je identičan, po pobeda i poraz od po 1:0 na svom terenu, uz meč bez pogodaka u Đurđu. Astra nema pobedu u Medijašu od decembra 2016. godine. Posle toga su ova dva tima odigrala četiri utakmice (tri u šampionatu), a Gaz Metan na svom terenu ima dva trijumfa, dok su dve utakmice završene bez pobednika.

Gosti imaju najbolju tandem strelaca u Rumuniji, Denisa Alibeca i Valentina Georgea koji su postigli ukupno 24 pogotka. Kod domaćina, najbolji strelac je Sergiu Bus koji je na meti Kluža i FSCB i sigurno napušta Medijaš ovog leta. Napadač Gaz Metana je 10 puta zatresao mrežu ove sezone.

RUMUNIJA, PLEJ-OF – 8. KOLO

Petak

20.00 (4,70) Gaz Metan Medijaš (3,45) Astra Đurđu (1,82)

Subota

20.00 (4,50) FCSB (3,45) Kluž (1,85)

Nedelja

20.00 (4,50) Botošani (3,45) Univerzitatea Krajova (1,85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.