Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 17:35

Aston Vila nudi Grilišu platu kakvu ima Kejn u Totenhemu

Sve kako bi ga ubedila da ne potpiše za Mančester Siti

Dobar jeste, da li baš koliko i Hari Kejn pitanje je za diskusiju, međutim, Englezi očigledno smatraju Džeka Griliša čudotvorcem čim je Aston Vila spremna da mu ponudi ugovor jednak asu Totenhema. Sve kako bi odbila napade Mančester Sitija i 26-godišnjeg organizatora igre zadržala u Birmingemu.

Ostrvski mediji plasirali su informaciju da će čelnici Vile pred Griliša, čim se vrati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa odmora posle učešća na Prvenstvu Evrope, staviti predlog novog ugovora. Po njemu bi mu zarada bila skoro duplirana. Trenutno mu na račun svakog ponedeljka leža 120.000 funti (oko 140.000 evra), a klub ga mami sa okruglo 200.000 funti (233.500 evra po današnjem kursu) kako bi ostao na Vila parku.

Kad bi Griliš prihvatio tu ponudu postao bi jedan od najplaćenijih fudbalera Premijer lige. Pomenutih 200.000 funti sedmično zarađuju Tangi Endombele i Hari Kejn u Totenhemu, Markus Rašford u Mančester junajtedu ili Mohamed Salah u Liverpulu. Ne bi mogao da ugrozi neprikosnovenog lidera u ovoj kategoriji Davida de Heu (375.000 funti nedeljno), ali bi ušao mešu deset najbolje plaćenih igrača engleskog prvenstva.

Prethodnog septembra Džek Griliš je prihvatio novi ugovor kojim se obavezao da ostane u Aston Vili do leta 2025. Po njemu već prima daleko više novca od sledeća dva najplaćenija igrača u timu: reprezentativnog kolege Tajrona Mingsa (80.000 funti) i napadača Olija Votkinsa (70.000), pa je pitanje kako bi svlačionica dočekala eventualni rast plate. S druge strane, Griliš je najbolji igrač ekipe, prošle sezone strelac šest i asistent za 12 golova, po broju uspešnih dodavanja od engleskih fudbalera u Premijer ligi zaostaje samo za Harijem Kejnom (14).

I baš zato je Aston Vila rešila da probije sve limite. Pitanje je da li Mančester Siti želi – a svakako može – da Džeku ponudi više nego njegov matični klub. Svakako može ono što Vila nije u stanju. Šansu da igra Ligu šampiona. U Birmingemu je takav scenario teško ostvariv, gotovo neizvodljiv. Na Etihadu redovan.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.