Izvor: MozzartSport.com, 15.Jan.2021, 00:11

Asensio tri puta u okvir gola, Garsija dva puta u mrežu: Bilbao izbacio Real i ide u finale Superkupa

Tamo ga čeka Barselona

Ništa od duela večitih rivala u Superkupu Španije. Barselona je svoj posao odradila, doduše tek uz pomoć penala, ali Real je ispao partibrejker.

Umesto Kraljevskog kluba na megdan Kataloncima u nedelju uveče izaći će Bilbao. Klub koji je i te kako poslednjih godina znao da šokira Barselonu i izbije joj trofej iz ruku. U dramatičnoj utakmici u kojoj je prštalo na sve strane, crveno-beli su kaznili sve poklone i promašaje Blankosa i savladali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ih u polufinalu – 2:1.

Verovatno ni Madriđanima nije jasno kako su ovo izgubili. Oba gola su poklonili Bilbau, tri puta su pogađali okvir gola, a u poslednjih 15 minuta promašili su niz pokušaja, dobrih prilika da dođu makar do izjednačenja.

Prvi udarac Real je doživeo na zagrevanju. Kapiten Serhio Ramos je doživeo udarac, zbog kojeg je pretilo da ispadne iz tima u poslednjem trenutku. A, odbrana Kraljevskog kluba sa Ramosom i bez njega nikako nije ista. Na kraju je kapiten stisnuo zube i izašao na teren i odigrao do kraja.

Ali, nije palo na pamet Ramosu da bi u prvom poluvremenu bilo najbolje da čuva – svog igrača. Lukasa Vaskeza. Iako je Bilbao bio bolji tim u prvom delu, delovao opasnije, spremnije za utakmicu, gladnije pobede, dve najbolje šanse, koje su pretvorene u golove, pale su mu s neba.

Vaskez je u 18. minutu prodao rivalu čistu loptu ispred svog šesnaesterca, dao je direktno u noge Daniju Garsiji, koji je odmah odigrao napred, za Raula Garsiju, a ovaj je rutinski sproveo fudbal u mrežu pored Kurtoe. Prva žaoka u lice Kraljeva.

Ni taj gol nije otreznio Zidanov tim. Naprotiv, ništa nije polazilo za nogama momcima u belim dresovima i sve je slutilo na novu nesreću, pošto se Bilbau baš igrao fudbal. Novi trenutak, minut 38. minut. Ponovo kiks Lukasa Vaskeza, skrivio je penal, a Raul Garsija je još jednom precizan. Ni on se ne seća kada je poslednji put dao dva gola na jednoj utakmici...

Drugo poluvreme donelo je drugo lice Real Madrida. Zidan je podviknuo u svlačionici i naredio frontalni napad. Da li pritisak rivala ili i malo straha i igra podsvesti, tek je Bilbao počeo da se povlači, sabijen je na svoju polovinu, Real je napadao.

Marko Asensio je tukao iz svih pozicija. I pamtiće dobro ovo veče. Tri puta je uzdrmao okvir gola Bilbaa! Nadu je vratio Karim Benzema. VAR ga je pomilovao. Za dužinu stopala nije bio u ofsajdu. Njegov gol posle dužeg vremena vratio je Real u igru – 2:1.

I do kraja – festival. Juriš na juriš kao na bojnom polju. Benzema je ponovo postigao gol, ali ovog puta VAR nije bio na njegovoj strani – s razlogom. Bio je u debelom ofsajdu. Serhio Ramos je otišao u napad, a “hektari” slobodnog prostora ostali su na polovini Reala. Tri kolosalne šanse imao je Bilbao i nije ih iskoristio. Samo se čekalo da sevne kazna, pogotovo kada je četvrti sudija pokazao da će se igrati šest minuta nadoknade.

Za potpuni triler – gledanje VAR-a u 95. minutu. Naravno, da se vidi da li je penal u korist Reala. Nije bio. Ispravna odluka, da se niko ne crveni. Bilbao je u finalu.

SUPERKUP ŠPANIJE (JEDAN MEČ - NEUTRALNI TEREN)

POLUFINALE

Sreda

Sosijedad - Barselona 1:2 p. p. (1:1, 0:1)

/Ojarzabal 51pen - De Jong 39/

Četvrtak

Real Madrid – Bilbao  1:2 (0:2)

/Benzema 73 – Raul Garsija 18,  38p/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.