Arunovićeva i Mikec najuspešniji strelci Srbije u 2019. godini

Izvor: RTS, 02.Jan.2020, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arunovićeva i Mikec najuspešniji strelci Srbije u 2019. godini

Zorana Arunović i Damir Mikec proglašeni su za najuspešnije strelce Srbije u 2019. godini, saopštio je Streljački savez Srbije.
Oni su tako "odbranili" titule, jer je tandem strelaca pištoljem bio izabran za najbolje i u 2018, dok je Jelena Arunović, selektor reprezentacije za pištolj i lični trener Zorane Arunović proglašena za najuspešnijeg trenera.

Arunović (Olimpik 011) je još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednu uspešnu međunarodnu sezonu krunisala u novembru, srebrnom medaljom vazdušnim pištoljem na finalu Svetskog kupa u Putjenu (Kina).
Prethodno je bila je najuspešnija srpska sportistkinja na Evropskim igrama u Minsku, gde je osvojila pojedinačno zlato vazdušnim pištoljem, srebro u miksu istim oružjem sa Damirom Mikecom i sedmu poziciju malokalibarskim pištoljem.
Na prvom velikom takmičenju minule godine, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku je u tandemu sa Mikecom stigla do srebrne medalje u miksu.
Mikec, član Policajca, sezonu je otvorio srebrnim odličjem vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Nju Delhiju, čime je izborio olimpijsku kvotu.
Sem srebra u miksu sa Arunović, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Osijeku osvojio je i pojedinačno srebro.
Na Evropskim igrama pojedinačno je bio sedmi, isti plasman ostvario je i na finalu Svetskog kupa u Putjenu.
Najbolje strelce Srbije bira Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije, po predlogu Stručne komisije, a na osnovu Pravilnika za izbor najboljih strelaca, trenera i klubova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.