Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2021, 02:22

Arteta progledao posle bacanja novca u bunar: Pratimo Salibin razvoj, ima mesta u Arsenalu za njega

Ali, o povratku talentovanog defanzivca tek na leto... Po isteku pozajmice u Marselju

Polupali su letos na Emiratima kasu, isprsili su se za pojačanja, a samo za rekonstrukciju poslednje linije tima izdvojili su 83.100.000 evra. Gro spiskanih evropskih novčanica otišlo je na dovođenje Bena Vajta (58.800.000 evra), dok su angažovanje Takehiro Tomijasua i Nuna Tavaresa bile investicije koje se ne mogu podvesti pod papreno. Otvorili su se u Arsenalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << doveli su i Arona Ramsdejla iz Šefild junajteda za 28.000.000 evra da pojača konkurenciju na golu - u međuvremenu postao prvi golman - ali silna ulaganja nisu dovela do boljitka.

I dalje je to dobri, stari Arsenal sa poroznom odbranom. I tvrdoglavim Mikelom Artetom, kojem je tuđe slađe. A, ispostavilo se da je “grožđe” koje je pristiglo kiselo, nezrelo, i da će ponovo morati da se zavuče ruka u džep. Ili da španac obrne ćurak i sledećeg leta konačno pruži šansu francuskom štoperu Vilijamu Salibi.

Od dolaska Mikela Artete u lonsonski klub, Vilijam Saliba ne nalazi se u planovima španskog stratega. Večito je precrtan, šeta ga Arteta po pozajmicama... Prvo Sent Etjen iz koga je i stigao na Emirate, zatim Nica minule sezone, pa Olimpik iz Marselja. U sistemu Horhea Sampaolija zacementirao se Vilijam Saliba, igra dobro u kontinuitetu.

Zapale u dobre partije mladog štopera za oko i Mikelu Arteti, ili bolje rečeno ljudima koji su zaduženi za praćenje razvoja igrača na pozajmicama. Nisu ostali imuni na ovosezonska izdanja Vilijama Salibe. Izgleda da bi Saliba mogao da u Marselju kupi kartu u jednom pravcu za London... A, možda je cela priča sa konferencije samo Artetin blef i davanje lažne nade Francuzu.

“U stalnom smo kontaktu sa Vilijamom Salibom. Edu (sportski direktor) i Ben Knaper (zadužen za igrače na pozajmicama) bili su na utakmici između Marselja i Pari Sen Žermena, kako bi gledali Salibu i održavali kontakt sa njim. Za njega ima mesta kod kuće, ali o tome ćemo na leto”, rekao je Mikel Arteta.

Ističe na leto pozajmica Vilijamu Salibi sa Olimpikom, a posle nekoliko izvrsnih mečeva mladog reprezentativca Francuske, u Marselju verovatno žale što se sa Tobdžijama nisu pogodili drugačije i ubacili otkupnu klauzulu po isteku pozajmice.

Pitanje je i da li će Vilijam Saliba želeti da se vrati u Arsenal, pošto se tokom boravka na Alijanc Rivijeri žalio na Mikela Artetu. Pre godinu dana je želeo, ali vidici se menjaju i šire.

“Trener mi je sudio posle dve i po odigrane utakmice. Voleo bih da se vratim u Arsenal”, rekao je svojevremeno Vilijam Saliba.

Sa Tobdžijama nije imao sreće, možda se to promeni, a odnos sa Špancem izgladi. A, možda, i Arsenal dobije makar jednog pouzdanog defanzivca... Zaboravili su na Emiratima kada su tako nešto imali.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.