Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 13:19

Arsenal se uzdigao, Totenhem još luta po londonskoj magli

Veliki gradski derbi u meču 6. kola Premijer lige

Da biste nešto postigli, morate da patite. To je moto Mikela Artete, jer se trener Arsenala priprema za današnji veliki derbi Severnog Londona protiv Totenhema, u sklopu 6. kola Premijer lige (17.30). A, ako je priča o radosti posle patnje istinita, onda je svakako vreme da Tobdžije osete uspeh posle 18 meseci nervoznih rezultata i partija. I tradicija je na njihovoj strani. Arsenal je u poslednjem meču u martu pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pevce (2:1), i tražiće vezanu pobedu nad velikim rivalom prvi put od kampanje 2013/14.

Štaviše, Arsenal je samo jednom izgubio od Spursa u poslednjih 28 utakmica u ligi kao domaćin, a trenutno ima mini pobednički niz u svim takmičenjima, pošto je sakupio tri pobede zaredom.

17.30: (2,45) Arsenal (3,30) Totenhem (3,25)

Da je derbi Severnog Londona bio na programu pre nekoliko sedmica, dileme oko konačnog ishoda ne bi bilo. Arsenal je krajem avgusta doživeo poniženje na Sitijevom Etihadu (0:5), dok je Totenhem dobro ušao u sezonu i kada se radi o Premijer ligi, i kada se radi o kvalifikacijama za Ligu Konferencije.

Međutim, tokom septembra situacija se drastično promenila. Tobdžije su vezale dve pobede u ligi, jeste da su im žrtve bile klubovi sa dna tabele Norič i Barnli, ali su ti bodovi, iako teško stečeni, popravili raspoloženje među momcima Mikela Artete.

S druge strane, Totenhem je u istom periodu iznenađujuće ubedljivo izgubio od Kristal Palasa sa 3:0, a zatim i kod kuće od Čelsija istim rezultatom, što i nije bilo tako očekivano, barem kada je reč o ishodu. Između ta dva neuspeha Pevci su zabeležili remi u Renu, što nije loš početak u novom takmičenju pod okriljem UEFA, ali stratega Espirita Santa sigurno brinu partije u domaćem šampionatu, kao i "situacija" u glavi prve zvezde tima Harija Kejna. Ako se izuzme problem Portugalca sa kapitenom engleske reprezentacije, ni on ni kolega sa druge strane nemaju previše kadrovskih nevolja.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Trener Tobdžija nije hteo da otkrije početnih 11 protiv Spursa, ali je o svom kapitenu Granitu Džaki govorio u superlativima. Švajcarac je ponovo dostupan posle tri meča suspenzije i Covid-19, a Arteta je pohvalio Džaku za njegov rad na treninzima i otkrio da je u odličnoj formi jer "zaista brine o sebi". Arteta će imati dilemu oko napadačke kombinacije, jer i Pjer Emerik Obamejan i Aleksandre Lakazet pružaju dobre partije protiv Totenhema. Napadač iz Gabona ima sedam golova u samo 11 nastupa u karijeri protiv Pevaca, dok je francuski napadač postigao gol u tri od poslednja četiri derbija Severnog Londona.

Za razliku od Arsenala, Totenhem je u mini-nizu poraza koji je počeo pošto je trener Nuno Espirito Santo u avgustu dobio nagradu za menadžera meseca. Od tada, Spursi imaju dva poraza.

Ukupno gledano, tradicija je na strani Arsenala, koji je slavio na poslednjem okršaju sa Pevcima u martu, takođe na Emiratima (2:1).

PREMIJER LIGA - 6. KOLO

Subota

Čelsi - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Žezus 53/

Mančester Junajted - Aston Vila 0:1 (0:0)

/Haus 88/

Everton - Norič 2:0 (1:0)

/Taunsend 29pen, Dukure 77/

Lids - Vest Hem 1:2 (1:0)

/Rafinja 19 - Firpo 67ag, Antonio 90/

Lester - Barnli 2:2 (1:2)

/Vardi 37, 85 - Vardi 12ag, Korne 40/

Votford - Njukasl 1:1 (0:1)

/Sar 72 - Longstaf 23/

Brentford - Liverpul 3:3 (1:1)

/Pinok 27, Janelt 63, Visa 82 - Žota 31, Salah 54, Džons 67/

Nedelja

15.00: (2,65) Sautempton (3,15) Vulverhempton (3,05)

17.30: (2,45) Arsenal (3,30) Totenhem (3,25)

Ponedeljak

21.00: (3,05) Kristal Palas (3,05) Brajton (2,65)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.