Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 09:31

Argentinsko razočaranje: Gonzales žali za promašajima, Mesi za kontrolom igre

„Bio bih zabrinut da nismo stvarali šanse“, kaže selektor Skaloni

Opet taj Čile... Niko ne teroriše Argentinsku poslednjih godina na Kupu Amerike kao ekipa koju predvodi na terenu Arturo Vidal.

Dva puta su Čileanci uzeli Argentini trofej ispred nosa, a sada su im ubacili klip u točkove i u prvom kolu novog izdanja (1:1). Iako su Mesi i ekipa, pogotovo u prvom poluvremenu, razbili rivala.

Vodili su Albiseleste na poluvremenu golom Mesija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz slobodnjaka, ali u drugom delu Čile je iz penala izjednačio. I sačuvao tu prednost. Najviše „zahvaljujući“ Nikolasu Gonzalesu, koji je promašio sijaset šansi za plavo-bele.

Moram da budem samokritičan. Mnogo sam promašio. Besan sam, ali moram da istovremeno budem i srećan jer smo stvorili mnoštvo šansi i igrali smo dobro“, rekao je Gonzales, napadač Štutgarta, posle utakmice.

Prvoj zvezdi reprezentacije, Lionelu Mesiju, krivo je što je Argentina u drugom delu, u jednom periodu, ispustila kontrolu utakmice i tad je primila gol.

Utakmica je bila komplikovana. Nedostajalo nam je mirnoće, bolje kontrole lopte i da igramo brže. Penal je promenio tok utakmice. Želeli smo da počnemo turnir pobedom. Sad nas čeka Urugvaj, biće i to težak meč i moramo odmah da se okrenemo ka tom izazovu“, poručio je Mesi.

Neobično, najzadovoljniji je – selektor. Lionel Skaloni je raspoložen došao pred novinare nakon meča.

„Bio bih zabrinut da nismo stvarali šanse. Najvažnije je da jesmo, da smo imali mnogo fudbalera u završnici akcija. Imamo moćan sastav, svaki od igrača koji je došao na turnir, mogao bi da igra“, ocenio je Skaloni.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.