Apel Fudbalskog saveza Srbije pred meč sa Švajcarskom: Uzvratimo na pravi način bratskom ruskom narodu!

Izvor: BKTV News, 21.Jun.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel Fudbalskog saveza Srbije pred meč sa Švajcarskom: Uzvratimo na pravi način bratskom ruskom narodu!

Ne nasedajte na moguće provokacije!

Fudbalski savez Srbije pozvao je navijače da protiv Švajcarske na Mundijalu u Rusiji navijaju u duhu fer-pleja i ne krše pravila ponašanja, kao i da ne nasedaju na moguće provokacije.

"Zbog visokog rizika koji nosi duel sa selekcijom Švajcarske, molimo navijače da se pridržavaju uputstava i obaveštenja od domaćina šampionata, koji od prvog dana prvenstva daje posebnu podršku i iskazuje veliko poštovanje prema našim navijačima. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Razlog više da na isti način uzvratimo bratskom ruskom narodu kako bi na taj način dali veliki doprinos njihovom naporu da Mundijal u Rusiji učine do sada najbolje organizovanim šampionatom", navodi se u saopštenju FSS-a.

Iz FSS-a su apelovali na navijače da ne unose na stadion u Kalinjingradu transparente sa uvredljivim sadržajem.

"Molimo da uz sebe imaju samo zvanične navijačke rekvizite Fudbalskog saveza i zastave države Republike Srbije. Budimo svi ujedinjeni kao što su to naši igrači na terenu, ne odgovarajmo na moguće provokacije, pokažimo svetu da smo ljudi koji ovu igru ne zloupotrebljavaju u političke i bilo koje druge svrhe. Za Srbiju i zbog Srbije. Za uspeh koji svi zajedno želimo. Vidimo se u Kalinjingradu", zaključuje se.

FSS je kažnjen od FIFA sa 10.000 švajcarskih franaka zbog političkih poruka sa tribina na meču protiv Kostarike, bez tačnog preciziranja o kom se tačno transparentu radi.

Utakmica 2. kola E grupe između selekcija Srbije i Švajcarske igra se sutra od 20 sati u Kalinjingradu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.