Antić mi je bio kao otac  nikada ga nisam video da gleda film

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 13:52

"Antić mi je bio kao otac " nikada ga nisam video da gleda film"

Bivši fudbaler, a sada trener, Slaviša Jokanović dao je intervju za engleski "San".

Govorio je o aktuelnoj situaciji u fudbalu nakon pandemije koronavirusa, svom odlasku iz Fulama, kao i o poznanstvu sa Radomirom Antićem.

Legendarni srpski trener preminuo je šestog aprila u 71. godini života.

"Bile su to veoma tužne vesti, bio sam iznenađen. Znao sam da je bio bolestan, ali nisam očekivao da će se desiti tako brzo. Bio je očinska figura za mene. Poznavao sam ga 28 godina i bio sam u njegovoj kući hiljadu puta", rekao je Jokanović.

Opšte je poznato da se u Antićevoj radnoj sobi uvek gledao isključivo fudbal.

"Nikada ga nisam video da gleda neki film. Na njegova dva televizora i kompjuteru uvek su se gledale fudbalske utakmice. To je nešto van normalnog. Nikada nije prestajao da priča o fudbalu i sportu".

Jokanović je trenutno na klupi katarske Al Garafe, a na "ostrvu" je poznat kao bivši menadžer Fulama i Votforda.

"Nedostaje mi Engleska. Svim trenerima i fudbalerima koji imaju iskustvo rada u Engleskoj to nedostaje. Ali nemam vremena za plakanje u mojoj situacij. Učinio sam svešto sam mogao kada sam radio u ova dva kluba. Sada uživam u poslu sa drugim klubom".

Fulam se trenutno bori za novi ulazak u Premijer ligu. Poslednji koji ih je uveo u elitu, bio je upravo Jokanović.

"Šest bodova u odnosu na Vest Bromvič Albion je puno u teorili. Ali moglo bi da bud puno čudnih rezultata, kao što smo videli u Bundesligi. To je zbog dugog perioda neaktivnosti. Nije sve u fizičkom nivou, ima dosta i do automatizma koji je izgubljen u prethodnom periodu.

"Ova situacija može da donese iznenađenja. Nadam se da Fulam može da napravi pozitivno iznenađenje iz toga".

Aktuelna situacija u svetu fudbala napraviće dosta promena i na tržištu.

"U poslednjih pet godina troši se mnogo više novca za igrače. Ako potrošite 30.000.000 funti za jednog čoveka prošli ste jeftino. Verovatno će u budućnosti biti drugačije i sve će se vratiti u normalno stanje. Ne znamo šta će se dešavati posle virusa, ali definitivno će biti promena u fudbalskoj industriji", zaključio je Jokanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

URNEBESNI INTERVJU ZA TAJLANĐANE: Mario Đurovski: Jokane, sećaš li se kada sam skinuo gaće kod proslave gola VIDEO

Izvor: Kurir, 02.Jun.2020, 12:11

Dvojica ključnih figura tajlandskog Muangtong junajteda s početka dekade, bivši fudbaler Mario Đurovski i nekadašnji trener Slaviša Jokanović, podsetili su se vremena kada su zajedno osvojili titulu prvaka ove azijske države.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.