Andrej ima samo osam godina i 101 osvojenu medalju

Izvor: RTS, 16.Nov.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrej ima samo osam godina i 101 osvojenu medalju

Andrej Prtenjak trenira karate dve i po godine i osvojio je 101 medalju i 11 pehara. Priprema se za još jedno takmičenje i sve to možda i ne bi bilo neobično da Andrej nema samo osam godina.
Vrlo rano je počeo da trenira, a samo nakon mesec dana treniranja stigla je prva medalja. Tako je Andrej sa pet i po godina sa takmičenja doneo prvo zlato.

"Odlučio sam se da treniram karate zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je to zdravo za čoveka, zato što učimo kako da se odbranimo i svideo mi se taj sport", kaže mali Andrej.
Zbog ljubavi prema sportu, ovaj osmogodišnjak uspeva da uskladi treninge sa obavezama u školi. Talenat i rad već donose rezultate, a Andrej je uporan jer ga svako odličje vodi ka ostvarenju sna.
"Borim se, radim i napredujem da bih mogao da postignem veliki uspeh i da bih osvojio uvek zlato i da bih bio svetski prvak", kaže veliki šampion.
Diplome više ne broji. Medaljama i peharima se ponosi jer bez problema pobeđuje na brojnim turnirima.
"Uspevamo po gradovima Srbije da mu isfinansiramo. Međutim, kad dođu ta velika takmičenja kao što su evropska ili neki kup van, gde je Austrija, gde su drugi Nemačka, ili Bosna i Hercegovina, to je već malo skuplje i tu moramo da potražimo pomoć", kaže Darko Prtenjak, otac velikog šampiona.
Talentovanog za sve discipline u karateu, ovog mladog čačanskog sportistu početkom decembra očekuje još jedno Evropsko prvenstvo. Ukoliko bude sredstava da otputuje u Sloveniju...

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.