Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 18:56

Amsterdam kliče Dušanu Tadiću - 100. gol, uz dve asistencije! Holandija trenutno ima samo jedan veliki tim

PSV urnisan na Johan Krojf Areni - 5:0

Krenuo je PSV Ajndhoven ambiciozno u ovoj sezoni, delovao je sastav Rodžera Šmita vrlo dobro u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a današli veliki derbi dočekao je sa samo bodom zaostatka za aktuelnim šampionom, ali je danas dobio odgovor da bilo kakvi šampionski snovi nemaju dodirne tačke sa realnošću. Ajaks je demonstrirao silu na Johan Krojf Areni, slavio sa ubedljivih 5:0, uz dve asistencije i pogodak fenomenalnog Dušana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tadića - 5:0 (1:0).

Tadić je bio najzaslužniji za perfektno otvaranje utakmice svog tima. Uzeo je dirigentsku palicu u svoje ruke, pa je u 19. minutu perfektno pronašao Stivena Berghujsa, a potom pogodio u trepavicu Sebastijana Alea na početku drugog poluvremena. Sve to je nagrađeno u nadoknadi utakmice, kada je na sjajan način istrčao kontranapad i rutinski matirao nesrećnog Joela Dremela na dodavanje Pera Šursa. Srpskom majstoru je to bio jubilarni 100. gol u Erediviziji, čime je postao drugi igrač iz naše zemlje kome je uspelo da pređe tu magičnu cifru. Još uvek je najefikasniji nekadašnji napadač upravo PSV Ajndhovena Mateja Kežman sa 105 golova.

Dešavanja u prvom poluvremenu nisu nagoveštavala da bismo mogli da gledamo ovaku rapsodiju domaćina i debakl ljutog rivala u drugom poluvremenu. Najbolju priliku u završnici prvog poluvremena imao je Olivije Boskalji, koji je u 31. minutu odlično gađao iz slobodnog udarca i gađao donji levi ugao Ajaksovog gola, ali se vremešnii Remko Pasver izvio koliko je dugačak i sprečio izjednačenje Filipsovaca.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.