Amerikanci su nam u žarištu  nemamo ni prednost zbog tabele

Izvor: B92, 09.Maj.2020, 16:00

"Amerikanci su nam u žarištu " nemamo ni prednost zbog tabele"

Trener košarkaša Budućnosti iz Podgorice Petar Mijović smatra da, ukoliko se nastavi ABA liga, ništa neće isto.

ABA liga suspendovana je 12. marta, odnosno kolo pre kraja regularnog dela i nekoliko nedelja pre odlučujućih bitki u plej-ofu.

Mnogi timovi ostali su bez Amerikanaca koji su se vratili u domovinu, pa tako i oni iz Budućnosti poput Skota Bamforda, Džastina Kobsa, Hasana Martina i Šona Kilpatrika.

"Mnogo je komplikovano. Ali, to ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio slučaj samo sa jednom ekipom, već sa svima. Neki od naših igrača su u gradovima koji su žarište, neki u onim koji imaju manje slučajeva. Motivisani su da se pojave i odigraju, ali dosta toga zavisi od 24. maja. Konkretan odgovor imaćemo tada, ali iz komunikacije sa njima bez problema bismo ih imali na raspolaganju", otkrio je Mijović za crnogorske Dnevne novine.

Konačna odluka biće poznata posle one iz Evrolige, pa će tako ABA liga da se prilagodi.

"Nije ista situacija. U ABA ligi je ostalo da se odigra plej-of ili fajnal-for u zavisnosti od odluke. Lakše je organizovati nego veliki broj utakmica koji je ostao u Evroligi. Mislim da koliko se vodi računa o finansijama, toliko je značajno da se vodi računa o zdravlju samih aktera. Mnogo je lakše organizovati takmičenje u regionu".

"Nisam razgovarao sa ostalim trenerima, ali ne treba biti previše pametan da se zaključi da će sve to teško ličiti na momenat pre zaustavljanja lige. Imaćemo mnogo kraći period za dostizanje optimalne forme, a sve što se dešavalo tokom sezone ne mora da bude reper za ono što bi se desilo da se nastavi. Mi koji smo jurili pozicije jedan i dva u uslovima igranja fajnal-fora tu poziciju ne bismo mogli da računamo kao prednost. Svi timovi će biti u istom problemu način priprema, način povratka Amerikanaca. Svako ko se imalo bavio sportom zna da će to biti jako teško", zaključio je Petar Mijović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.