Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2021, 11:12

Amerikanci protiv Kube usred Meksika, rešavao Ajzea Tomas u poslednjim sekundama (VIDEO)

Pobeda selekcije SAD u kvalifikacijama za Mundobasket, ali teškom mukom izvojevana

Počele su kvalifikacije za Mundobasket i na američkim kontinentima, a kao i u Evropi i tamošnje selekcije imaju problema sa igračima koje imaju obaveze u NBA i Evroligi. Jasno, najveće ima selekcija SAD, koja je ipak uspela da okupi solidan sastav, ali je jedva uspela da tuče Kubu. Izabranici Džima Bojlena su tek u finišu slomili otpor rivala, tačnije uradio je to bivši košarkaš >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Boston Seltiksa Ajzea Tomas. Omaleni plejmejker je trojkom na 13 sekundi do kraja odlepio Amerikance i obezbedio im pobedu - 95:90.

Bio je to prvi meč u Grupi D za ove dve selekcije, pa su Amerikanci prvi ispred Meksika, koji je savladao Portoriko (90:86). Interesantno je da je selekcija SAD bila domaćin u Čivavi, gradu u centralnom Meksiku - 680 kilometara južno od El Pasa i granice.

Ima u Bojlenovoj selekciji nekoliko poznatih imena, iako je sačinjena od slobodnih igrača i momaka koji se kroz Razvojnu ligu bore za šansu u najjačoj ligi sveta. Tomas je svakako najpoznatije, a tu je recimo i bivši centar Crvene zvezde Emanuel Teri. Izdvajaju se i nekadašnji košarkaš Dalasa i Filadelfije Džastin Anderson, centar Bostona Luk Korne (trenutno se kali u Mejnu), kao i Šekil Herison koji je minule sezone delio svlačionicu sa Nikolom Jokićem u Denveru.

Od starta su Kubanci pokazali zube. Ubacili čak 37 poena u uvodnom kvartalu i sa 10 poena prednosti otišli na odmor. Ipak, do poluvremena Amerikanci stižu po preokreta i sa sedam poena viška okončavaju drugi period.

Usledio je jak odgovor Kubanaca po povratku sa pauze i novi preokret, pa su Bojlenovi puleni u poslednjih 10 minuta ušli sa četiri poena zaostatka. Do kraja se vodila velika borba, a kada se lomilo odgovornost je preuzeo Tomas i sa centralne pozicije ubacio trojku preko ruke i rešio pitanje pobednika.

🇺🇸 @isaiahthomas DAGGER 🔪💀#WinForUSA | #FIBAWC pic.twitter.com/j6UpcJ2FNV

Tomas je bio i najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 21 poenom. Ispratili su ga Bi Džej Džonson i Brajan Bouven (9sk) sa po 16 poena, dok je 10 ubacio Anderson.

U dresu Kube je blistao košarkaš Valensije Hasijel Rivero sa čak 34 poena i devet skokova. Bio je prosto nezaustavljiv, šutirao je 13/18 iz igre i na kraju sakupio 36 indeksnih poena. Pratio ga je Karel Guzman sa 18 poena, dok je 12 dodao Joanki Mensija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.