Pop je presekao: Ovo je spisak reprezentacije SAD!

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pop" je presekao: Ovo je spisak reprezentacije SAD!

Selektor američke reprezentacije ozvaničio spisak igrača na koje računa u pripremama za Svetsko prvenstvo.

Posle niza otkaza i odluke većine "glavnih" igrača da preskoče Mundobasket u Kini (31. avgust - 15. septembar), u četvrtak su se oglasili i predstavnici američke reprezentacije.

Direktor selekcije SAD Džeri Kolanđelo objavio je konačan spisak igrača koje će selektor Greg Popovič (70) okupiti na startu priprema za Svetsko prvenstvo u Aziji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje će početi 5. avgusta.

S obzirom na veliki broj "otkaza", američki stručnjak je dodao spisku još dva imena.

Novajlije među reprezentativcima su krilni centar Montrez Herel (25) iz Klipersa i centar Mejson Plamli (29) iz Denvera - saigrač Nikole Jokića.

Uz ova dva spiska, spisak reprezentacije SAD sada izgleda ovako:

Dearon Foks (Sakramento)

Andre Dramond (Detroit)

Kajl Lauri (Toronto)*

Kris Midlton (Milvoki)

Majls Tarner (Indijana)

Kemba Voker (Boston)

Kajl Kuzma (Lejkers)

Bruk Lopez (Milvoki)

Pol Milsap (Denver)

Donovan Mičel (Juta)

Džejson Tejtum (Boston)

Džejlen Braun (Boston)

Markus Smart (Boston)

Tadijus Jang (Čikago)

Džulijus Rendl (Njujork)

Pi Džej Taker (Hjuston)

Mejson Plamli (Denver)

Montrez Herel (Klipersi)

Harison Barns (Sakramento)

*Lauri je operisao prst ruke i još nije potvrđeno da li će biti u stanju da nastupi.

Uz informaciju da će "Popovi" pomoćnici biti Stiv Ker, trener Golden Stejta, Lojd Pirs, trener Atlante i Džej Rajt, šef struke Univerziteta Vilanova, Kolanđelo je potvrdio imena onih koji su odustali.

Na tom spisku su Bredli Bil (Vašington), Entoni Dejvis (Lejkersi), Erik Gordon (Hjuston), Džejms Harden (Hjuston), Tabajas Heris (Filadelfija), Damijan Lilard (Portland), Kevin Lav (Klivlend), Si-Džej Mekalum (Portland) i Pol Milsap (Denver).

"Igrači koje smo dodali su izuzetni i uz ostale pozvane ponudiće selektoru Popoviču i njegovim saradnicima sjajan atleticizam i raznovrsnost. Reprezentacija SAD odabraće najbolji mogući tim za FIBA Svetsko prvenstvo, u pokušaju da osvoji treću uzastopnu zlatnu medalju", rekao je Kolanđelo.

"Imamo 'dubok' sastav i čine ga igrači koji su nastupali za reprezentaciju i koji imaju iskustvo nastupa na FIBA takmičenjima, tako da razumeju taj sistem i imaju poštovanje prema drugim reprezentacijama. Radujemo se nastupu na Svetskom prvenstvu i sjajnom iskustvu predstavljanja svoje zemlje u jednom od glavnih svetskih takmičenja", rekao je on.

PROGRAM SAD ZA OVO LETO

Greg Popovič okupiće ekipu u Las Vegasu 5. avgusta i tamo će je trenirati četiri dana. Potom će svi imati nekoliko dana odmora do okupljanja u Los Anđelesu, gde će raditi od 13. do 15. avgusta. Dan kasnije, Amerikanci će igrati prvu kontrolnu utakmicu, protiv Španije u Anahejmu.

Definitivni spisak od 12 imena igrača za Kinu biće objavljen 17. avgusta.

Dva dana kasnije, SAD odlazi u Australiju (19-24. avgusta), gde će u Melburnu odigrati dve pripremne utakmice protiv domaće selekcije.

Poslednju fazu priprema "Ameri" će sprovesti u Sidneju, od 25. do 28. avgusta, gde će 26. igrati pripremni meč protiv Kanade.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.