Amateri divljali u Kupu! Francuska verzija Intera strpala četiri komada Monaku, debeljuca iz četvrte lige pustio munju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2017, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amateri divljali u Kupu! Francuska verzija Intera strpala četiri komada Monaku, debeljuca iz četvrte lige pustio munju (VIDEO)

Zato volimo kup takmičenja

Sent Etjen je ispao od drugoligaša, ali Okser barem ima slavnu istoriju, iako ne baš i bajnu sadašnjost. Ali Šambli? To je klub nastao tek 1989. godine, klub koji je tek 2014. ušao u treću ligu, klub čiji se budžet meri sa nekoliko stotina hiljada evra, klub koji je tek nedavno promenio grb tako da više ne liči na logo italijanskog giganta Intera. Milanskom velikanu nije baš odgovaralo da mu tako mali klub arči renome. Monako jednostavno nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << smeo da dozvoli da ispadne od tako sićušnog rivala. A tako malo je nedostajalo, pošto se prkosni Šambli vratio posle tri gola zaostatka (?!) i izborio za produžetak u kojem je konačno ostao bez daha, pa je lider francuske Lige 1 stigao do pobede od 5:4 (3:3) u šesnaestini finala nacionalnog Kupa.

Jesu na kraju izgubili, ali su u ovih 120 minuta Monaku dali četiri gola, dok je, samo primera radi, Pari Sen Žermena u dva susreta sa Kneževima postigao dva. Nije naravno ovo bio najjači tim Monaka, ali bilo je tu evropski poznatih asosva poput Žoaa Mutinja, Kamila Glika, pa supertalentovanih mladih lavova kakvi su Tomas Lemar, Kilijan Mbape... Bio je tu i Andrea Rađi, bar do 86. minuta kada je dobio direktan crveni karton i ostavio saigrače da sa desetoricom strepe za prolaz među 16 najbolih. Već do tog trenutka Šambli je dva puta matirao Morgana De Sanktisa, a onda u trećem minutu nadoknade akcija u Barseloninom stilu i egzekucija anonimnog Antonija Subervija. Dugo, dugo će pamtiti ovaj gol u gradu sa severa Francuske. A pamtiće se i i 111. minut i majstorija Romena Padovanija koja je unela dramu u sam finiš meča. Školovan igrač vidi se. Uostalom, školovan je baš u Monaku pre no što su ga konačno proglasili nedovoljno dobrim za vrhunski fudbal. Na kraju nije vredelo, ali Šambli je bar imao svojih 120 minuta slave, 120 minuta kada su se svi osetili kao profesionalni fudbaleri.

Iako igraju za klub čiji je predsednik Fulvio Luzi, a trener Bruno Luzi. Jedini prethodni trener u klupskoj istoriji bio je - Fulvio Luzi. Bruno Luzi je inače i direktor omladinskog pogona.

I da ne bude da je celo veče proteklo samo u znaku Šamblija pobrinuo se četvrtoligaš Frežis Sen Rafael, tačnije izvesni Sakre Gou, koji je očigledno jedno 15-ak kila teži no što bi fudbaler morao da bude, ali ima desnicu kakvom bi se podičili i prvotimci najvećih klubova Evrope. Protiv još jednog niželigaša Pri-le-Mezijea 1:0 golom u sudijskoj nadoknadi. I to kakvim golom.

Najveće iznenađenje je ipak priredio Okser izbacivši Sent Etjen Etjen posle produžetaka - 3:0. Da ne bude da ovde nije bilo lepih poteza - bomba Birame Turea.

Kup Francuske, osmina finala:

Utorak:

Beržerak - Lans 2:0

Bordo - Dižon 2:1

Šatero - Lorijan 2:3

Poar Sur Vi - Strazburg 0:1

Lil - Nant 1:0

Kevili - Marselj Konzola 3:0

Saregemini - Nior 0:3

Marselj - Lion 2:1

Sreda:

Anže - Kaen 2:1

Okser - Sent Etjen 3:0pp (0:0)

Avranš - Flori 1:0

Bastija - Nansi 2:0

Šambli - Monako 4:5pp (3:3)

Frežis Sen Rafael - Pri-le-Mezije 0:0

Erbije - Gengan 1:2

21.00: Ren - PSŽ

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.