Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2021, 00:27

Ale konačno rešeta u dresu dresu Ajaksa, topovske levice iz Ajndhovena zapucale u Alkmaru (VIDEO)

Siguran posao Kopljanika i Filipsovaca pred evropske izazove

Holandski velikani Ajaks i PSV opravdali su uloge favorita u današnjim mečevima Eredivizije. Kopljanike je do slavlja u Cvoleu (2:0) predvodio preporođeni Sebastijen Ale, koji je konačno počeo da radi ono što se od njega očekuje u Amsterdamu, a to je da pogađa u kontinuitetu.

Visoki napadač je gospodario protivničkim petercom i bio na pravom mestu u 29. i 67. minutu da kruniše pravovremena >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dodavanja Stivena Berghujsa. Ale je sa dva današnja pogotka izbio na čelo liste strelaca tamošnjeg prvenstva sa četiri postignuta gola na isto toliko mečeva, a zabeležio je i jednu asistenciju.

Kopljanici su zadržali dva boda zaostatka u odnosu na PSV, ali još uvek ne deluju tako ubitačno kao ekipa Rožera Šmita, koja je u derbiju demolirala AZ Alkmar u gostima sa 3:0 (1:0).

Filipsovci su na delu demonstrirali svoje "topovske levice". Ona koju je sa 30 metara, neverovatnim udarcem iz kolena, u mrežu domaćina poslao Olivije Boskalji već danas je ušla u uži izbor za gol sezone u Evediviziji, pa je bacila u drugi plan čak i onaj koji je na sjajan način u Alkmarovu mrežu u finišu meča lansirao Ritsu Doan, za konačnih 3:0.

U međuvremenu, mrežu gostiju je pogađao i Jorbe Vertesen, koji je odlično reagovao posle jedne dubinske lopte, izdražao žestok duel sa Martinsom Indijem i pogodio nebranjeni deo mreže nemoćnog Petera Vindala.

Holandski velikani potpuno spremni dočekuju start u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Ajaks u sredu gostuje Sportingu u Lisabonu na startu Lige šampiona, dok u četvrtak PSV dočekuje Real Sosijedad, u jednom od zanimljivijih okršaja prvog kola Lige Evrope.

EREDIVIZIJA – 4. KOLO

Subota

Tvente - Utreht 1:0 (0:0)

Kambur - Go Ahed Igls 5:2 (1:1)

Cvole - Ajaks 0:2 (0:1)

AZ Alkmar - PSV Ajndhoven 0:3 (0:1)

Nedelja

12.15: (2,70) NEC (3,25) Vilem Drugi (2,65)

14.30: (2,10) Groningen (3,45) Herenven (3,50)

14.30: (2,05) Sparta (3,45) Fortuna Sitard (3,60)

16.45: (3,20) RKS (3,40) Vitese (2,25)

Odloženo:

Fajernord – Herakles

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ale konačno rešeta u dresu Ajaksa, topovske levice iz Ajndhovena zapucale u Alkmaru (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2021

Siguran posao Kopljanika i Filipsovaca pred evropske izazove..Holandski velikani Ajaks i PSV opravdali su uloge favorita u današnjim mečevima Eredivizije. Kopljanike je do slavlja u Cvoleu (2:0) predvodio preporođeni Sebastijen Ale, koji je konačno počeo da radi ono što se od njega očekuje u Amsterdamu,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.