Izvor: MozzartSport.com, 02.Nov.2020, 18:25

Alaba razočaran i povređen, navijači ga zamrzeli, Flik tvrdi da je dobar momak; i ko to nudi 30.000.000 samo za potpis?

"Posle svega što se izdogađalo ne mogu da kažem kako će se stvari u budućnosti odvijati", poručio sjajni univerzalac

Šanse da David Alaba (28) produži ugovor i ostane u Minhenu minimalne su posle svega što se izdogađalo u poslednja 24 sata. Prosto, Bavarci su izgubili strpljenje. Ostali su dosledni sebi, nisu dozvolili da ih bilo ko ucenjuje - pa ni agenti jednog od najvažnijih igrača - i odlučili su da povuku ponudu koja je bila na stolu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />O svemu tome već smo pisali ranije danas, da bi se o gorućoj temi upravo oglasio i sam fudbaler. Govoreći na konferenciji za medije uoči susreta sa Salcburgom u Ligi šampiona - a neće biti da su ga nadležni slučajno gurnuli pred novinare - Austrijanac je potvrdio da problem postoji i da u pitanju nije nešto lako rešivo. On je zamerio što su na videlo izašle detalji pregovora, odnosno visina njegovih potraživanja.

"Voleo bih da su neke unutrašnje stvari ostale među nama, u klubu. Tako bi bilo bolje", kazao je 28-godišnji univerzalaca. "Pošto sam prikazan kako sam prikazan, a sve to nije tačno, onda mogu da razumem reakcije navijača koje su vrlo negativne prema meni. Ponavljam, cifre što su se pojavile u medijima istinite. Razočaran sam i povređen što niko iz kluba to nije demantovao".

Alaba je potom ponovio kakva su njegova osećanja prema klubu u koji je došao još kao 16-godišnjak...

"Svi znaju koliko uživam igrajući za Bajern. Ovde se osećam veoma prijatno i srećan sam što sam deo ovog tima. Ali posle svega što se izdogađalo ne mogu da kažem kako će se stvari u budućnosti odvijati. Sa mnom niko od zvaničnika još nije razgovarao o novonastaloj situaciji".

Podsetimo i kako su tekli pregovori na realciji Bajern - Alabini predstavnici: prva ponuda Bavaraca iznosila je 11.000.000 evra fiksno plus 6.000.000 kroz bonuse, da bi kasnije bila podignuta na 18.000.000 evra i predstavljena kao konačna. Međutim ni to nije bilo na nivou potraživanja. Alabin otac Džordž i agent Pini Zahavi tražili su više. Plus bonuse za potpis.

Bild tvrdi kako ni u redovnim uslovima - a u jeku korona-krize - Bajern ne bi pristao na tako visoku platu, jer bi bili poremeći odnosi u svlačionici. Isti izvor navodi kako je Zahavi podigao finanaijsku lestvicu jer navodno ima ponudu jednog kluba koja bi Austrijancu garantovala 25.000.000 po godini i 30.000.000 samo za potpis ukoliko bi došao kao slobodan igrač.

Nije potrebno naglašavati da je lista interesenata poduža, a među glavnim kandidatima svakako su Real i Barselona, oba Mančestera, Juventus, Pari Sen Žermen, pa i Liverpul nakon teške povrede Virdžila van Dajka.

I dok pola Evrope spekuliše gde bi Alaba mogao da završi, odnosno da li će Bajern odlučiti da uzme "neku siću" u januaru, ili će ga pusiti bez obeštećenja na leto - i tako produžiti nadu da možda ipak dođe do dogovora tokom proleća - Hansi Flik nema dilemu: Alaba ostaje starter.

"Sve sam samo ne srećan što ovakve probleme imamo uoči dva važna meča u gostima, protiv Salcburga i Dortmunda. Bio bih presrećan da Alaba ostane do kraja sezone, pa i nadalje. On je apsolutno vrhunski igrač i sjajna osoba. Mnogo je važan za ekipu, na terenu i van njega. Popularan je među navijačima, u klubu... Zato bih želeo da ostane. Da li ga zbog svega ovoga čeka klupa? Ne, uveren sam da će David nastaviti da pruža vrhunske partije, baš kao i svih prethodnih godina. U to sam 100 odsto siguran", podvukao je Flik.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.