Akcija ozelenjavanja održana u Osnovnoj školi Sonja Marinković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 21:19

Akcija ozelenjavanja održana u Osnovnoj školi "Sonja Marinković"

U Novom Sadu u toku je jesenje uređenje grada. Akcija sadnje i ozelenjavanja održana je u Osnovnoj školi "Sonja Marinković", gde su volonteri Inicijative zasadili kuglasti bagrem i nar, uz pomoć teretnih bicikala za transport sadnica i materijala.

Bicikl je sve popularniji u doba pandemije i ekonomske krize. Osim klasičnog, sve je veće interesovanje i za teretne bicikle. Oni su ovaj put iskorišćeni u jesenjoj akciji ozelenjavanja.

"Rešili smo da podržimo ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << akciju u okviru projekta koji je izrađen uz podršku Omladinske prestonice Evrope is a Hajnrih Bel fondacijom, ono što je cilj tih naših aktivnosti jeste da pokažemo da i teretni bicikli mogu da se koriste u akcijama sadnje, da spojimo lepo i korisno i oplemenimo naš grad tamo gde je najpotrebnije: u školskom okruženju gde su mladi i deca is a druge strane da pokažemo da postoji jedna vrsta bicikala koja je zaista potcenjena, a to su teretni bicikli", kaže Marko Trifković, Novosadska biciklistička inicijativa.

U Inicijativi ističu da je prepoznat problem klimatskih promena i nedostatka zelenila u gradu, te će trend ozelenjavanja biti u porastu i obeležiće generaciju koja trenutno stasava.

"U ime škole, zaposlenih i najviše dece, želim da se zahvalim za svako stablo koje puno znači ovoj deci ovde koje je u okruženju ovog stambenog bloka jer svaka nova sadnica, novo drvo, su nova pluća za decu, za ovu decu i ovaj kraj", kaže Branislav Davidović, direktor OŠ "Sonja Marinković".

Aktivnost se realizuje u okviru projekta "Pogon 19", koji finansijski podržavaju OPENS 2019 i Hajnrih Bel fondacija, uz podršku akciji "Oživimo parkove" koju organizuje Grad Novi Sad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.