Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 18:29

Ajaksu se dopada afrički Nejmar, merkaju ga i Junajted, Lion, Leverkuzen

Tinejdžer iz Nordsjelanda Kamaldin Sulemana

Nema mnogo evropskih klubova koji bolje od Ajaksa namirišu supertalentovane fudbalere, otkupe ih za male pare, a onda kroz koju godinu na njima zarade mnogostruko više od onoga što su uložili. Prošlog leta iz redova Nordsjelanda za 9.000.000 evra doveli su vezistu Mohameda Kudusa, a predstojeći prelazni rok mogli bi da iskoriste i obnove odličnu saradnju sa danskim klubom i potpišu Kudusovog nekadašnjeg saigrača >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i prijatelja Kamaldina Sulemanu.

(12.0) Levante (7,25) Barselona (1,20)

Sportski direktоr Mark Overmars potvrdio je interesovanje šampiona Holandije. "Igra fantastično poslednjih meseci. Bilo je kontakata sa ljudima iz Nordsjelanda i Ajaks se pominje svake nedelje kao jedan od interesenata. Trenutno imamo krilne fudbalere, pa ćemo malo sačekati pre nego što se odlučimo na konkretan korak", objasnio je Overmars.

Reč je o levokrilnom tinejdžeru koji je na 26 prvenstvenih utakmica ove sezone postigao deset i namestio još šest pogodaka. Brzina, dribling, ubitačnost u kontranapadu kao i sposobnost da ostavi rivale iza sebe doveli su do poređenja sa Sadiom Maneom, mada je trener danskog tima Fleming Pedersen otišao korak dalje i svog fudbalera stavio u istu rečenicu sa Nejmarom.

"Govorimo o igraču sličnog potencijala kao Nejmar, možda čak i većih mogućnosti budući da je čak brži od Brazilca", nije bilo skromnosti kod danskog trenera.

Nedavno je ispisao istoriju danske Superlige kao prvi i za sada jedini fudbaler koji je istovremeno proglašen i za fudbalera meseca i za mladog fudbalera meseca.

Britanski mediji, počev od Dejli Mejla pišu da je Ajaks samo jedan od timova na čijem se radaru pojavio tinejdžer iz Gane. Tu su još Mančester Junajted, Olimpik Lion, Bajer Leverkuzen. Pojedini izvori tvrde da će Nordsjeland tražiti oko 11.500.000 evra za afrički biser - suma je takva da bi bilo pravo iznenađenje ako se Sulemana već ovog leta ne otisne u Holandiju ili možda neku od Liga petice. Ajaks bi svakako bio najpoželjnija sredina za dalji razvoj, a i sačekao bi ga prijatelj i sunarodnik Kudus sa kojim ga je pre par godina u domovini spojila fudbalska akademija "Right to dream". Sulemana već može da počne da sanja o potpuno novom nivou fudbala.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.