Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2021, 00:06

Ajaksu se baš žurilo: Entoni preuzeo ulogu lidera od Tadića (VIDEO)

Kopljanici ponovo ubedljivi - 5:0

Iskoristio je Ajaks mogućnost koju daje Fudbalski savez Holandije svojim klubovima uoči ili posle nastupa na međunarodnoj sceni i duel sa Viljemom II u 15. kolu Eredivizije odigrao dva dana ranije nego što je prvobitno zakazan.

Izgleda da se Kopljanicima baš žuri na megdan sa Sportingom iz Lisabona, poslednji u grupnoj fazi Lige šampiona koji, inače, nema takmičarski značaj za ekipu iz Amsterdama jer ima maksimalnih 15 bodova, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šest više od portugalskog rivala. Pored toga što su pomerili duel sa gostima iz Tilburga, Dušan Tadić i saigrači brzopotezno su rešili pitanje pobednika. Za svega 23 minuta, koliko im je trebalo da triput savladaju Timona Velenrojtera.

Doduše, ovaj put nije kapiten Ajaksa i srpske reprezentacije imao glavnu ulogu. Prepustio ju je mlađem, 21-godišnjem Brazilcu Entoniju koji je pre dva leta stigao iz Sao Paula za oko 16.000.000 evra. S večerašnja dva gola već je stigao je do 30 pogodaka i asistencija zbirno za klub iz Amsterdama (17 golova, 13 asistencija).

Ovo mu je bio prvi put da je dvostruki strelac za Ajaks. Oba puta lepo je šutirao sa distance, u 15. i 23. minutu, mada je prvi gol dosta kvalitetniji.

Između njegovih pogodaka upisao se i Lisandro Martinez u 18. minutu, posle centaršuta Tadića i smušene reakcije golmana i igrača Viljema.

Od početka do kraja meča gosti su bili u podređenom položaju. Ne samo da su retko prelazili centar terena, već su jako malo imali loptu u svom posedu. Mizernih 27 odsto.

Imali su sreće u 27. minutu da sudija poništi gol Sebastijena Alea, mada je bila to čudna odluka jer se gledajući snimak čini da nije Tadić dodao loptu saigraču, već Tventeov Dris Sadiki. Iako je konsultovao VAR sobu i gledao snimak, procenio je Edvin van de Graf da se radi o ofsajdu i poništio gol. Utisak je da je to bila kompenzacija za drugi Entonijev pogodak, kada je Klasen stajao ispred golmana Velenrojtera i uticao na igru ometajući ga.

U nastavku meča domaćini su rutinski odradili posao i stigli da postignu još dva gola. Prvo Klasen u 71. minutu, a onda i rezervista Danilo u 76, samo dva minuta po ulasku u igru.

Ovom pobedom Ajaks je pobegao drugoplasiranom Fejnordu na četiri boda razlike, s tim da rival iz Roterdama ima meč manje. Blizu je i PSV, na pet bodova zaostatka za liderom, ali ovaj meč potvrdio je da Kopljanici kada pobeđuju - čine to dominantno.

U dosadašnjih 15 mečeva Eredivizije dali su fantastičnih 48 golova, a primili tek dva. Na putu su da obore rekord Tventea star 50 godina. Opširnije o tome OVDE.

EREDIVIZIJA – 15. KOLO

Četvrtak

Ajaks - Viljem II 5:0 (3:0)

/Entoni 15, 23, Martinez 18, Klasen 71, Danilo 76/

ZAOSTALI MEČ 2. KOLA

AZ Alkmar - Fortuna Sitard 2:1 (1:1)

/Pavlidis 41, Karlson 51 - Fleming 9/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.