Afrika gledala ka Ženevi, loptica vraćena u Afriku

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afrika gledala ka Ženevi, "loptica" vraćena u Afriku

Sud za sportsku arbitražu poništio je odluku Afričke fudbalske konfederacije o ponavljanju revanš meča finala Lige šampiona između Esperanse iz Tunisa i marokanskog Vidada.

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) početkom juna je odlučila da revanš Esperanse i Vidada bude ponovo odigran, nakon velikog skandala kojim je završen meč u Tunisu.

Prva utakmica, odigrana u Maroku, završena je rezultatom 1:1. Esperansa je u revanšu vodila 1:0, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je 30 minuta pre kraja sudija poništio izjednačujući gol Vidada zbog navodnog ofsajda.

Arbitar je poništio gol iako ofsajda nije bilo, pri čemu nije bio u mogućnosti da proveri odluku VAR tehnologijom, jer video sistem nije radio. Fudbaleri kluba iz Kazablanke su odbili da nastave meč, pa je Esperansa podigla trofej.

Izvršni odbor CAF potom je odlučio da se revanš meč ponovi na neutralnom terenu, na šta su oba kluba podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu.

CAS je u sredu saopštio da Izvršni odbor Afričke fudbalske konfederacije nije kompetentan za donošenje odluke o ponavljanju meča, već da to treba da odluče nadležni organi unutar CAF.

Takođe, CAS je odbio zahtev Vidada da bude proglašen za šampiona i dodao da će se o žalbi Esperanse odlučivati kasnije.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

DRAMA SE NASTAVLJA: Afrika još nema prvaka! Sud dodatno zamrsio slučaj prekinutog finala Lige šampiona

Izvor: Kurir, 31.Jul.2019

Sud za sportsku arbitražu (CAS) poništio je danas odluku Afričke fudbalske konfederacije (CAF) o ponavljanju revanš meča finala afričke Lige šampiona izmedju Esperanse iz Tunisa i marokanskog Vidada.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.