Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 11:36

Adžić i Arauho režiraju Emenovo proleće, strepi Željko Petrović

Poslednje kolo u Erediviziji, vode se bitke za 8. i 15. mesto

Sezona u Holandiji se ove nedelje završava za većinu klubova. Glavne stvari su poznate, poput vlasnika titule i onih koji direktno ispadaju iz lige. Uslediće ubrzo doigravanje za mesto u UEFA Ligi konferencije, a jedan tim se nada spasilačkoj predstavi, dok Vilem Drugi ima sve u svojim rukama, i u slučaju poraza sa Sitardom nadaće se Emenovom oklevanju na gostovanju Venlu. U prevodu, borba za 8. i 15. mesto Eredivizije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << danas je u centru pažnje.

14.30: (3,35) Herenven (3,40) Sparta (2,05

Osmoplasirana Sparta ide na noge Herenvenu, koji je van domašaja plej-ofa. Tim iz Roterdama ima 44 boda, baš kao i Herakles koji je devetoplasiran, ali ima za šest pogodaka bolji gol-količnik, što je primarna stvar koja se posmatra prilikom klasifikacije poravnatih rivala.

Herenven ove godine uopšte nije nastupio u najboljem svetlu, a pre poslednjeg kruga jasno je da neće biti prezadovoljan svojim nastupima. Trenutno je na 11. mestu na tabeli sa 39 bodova, pet koraka iza Sparte. Suprotno tome, njegov rival iz Roterdama je definitivno iznenadio u ovoj kampanji i ima neočekivani uspeh nadomak ruke.

Gosti su dugo bili u donjem domu i nije izgledalo da mogu da se presele u gornju polovinu. Do sada su sakupili vrlo solidnih 44 boda i ispred su Heraklesa, pa ako u Herenvenu dobiju sva tri boda, najverovatnije će zadržati trenutnu poziciju i otići u plej-of za UEFA Ligu konferencije.

14.30: (1,52) Vilem Drugi (4,30) Fortuna Sitard (6,25)

Do osme pozicije teoretski može i Fortuna iz Sitarda, ali ona ima tri boda manje od Sparte i za sedam pogodaka slabiju gol-razliku, te je u najslabijoj poziciji pred ciljnom ravninom. Ujedno, Fortuna ima posla sa ekipom koja strepi u donjem domu, i sigurno je ne čeka lak posao.

Vilem Drugi ove godine prolazi kroz teške trenutke i do samog kraja osnovnog dela mora da se bori da zadrži prvoligašku dozvolu. Sada, međutim, on ima situaciju u svojim rukama i treba da savlada Fortunu, koja, dakle, ima samo teoretske šanse za dodatni plej-of za izlazak na međunarodnu scenu. Ekipa iz Tilburga trenutno je 15. sa 28 bodova i ima bod prednosti u odnosu na Emen koji je na mestu koje garantuje baraž za opstanak.

Puleni crnogorskog trenera Željka Petrovića su posle dva poraza od Utrehta i PSV-a odigrali ključnu bitku sa poslednjeplasiranim Den Hagom i zahvaljujući odličnom učinku u prvom poluvremenu, kada su postigli tri gola, pobedili glatko sa 4:1.

"Iza nas je veoma dugo putovanje, koje nikako nije bilo lako. Sad imamo poslednji zadatak i svi u timu verujemo da ćemo pobediti Fortunu i nastaviti da igramo u Erediviziji. Naš protivnik ima sjajne kvalitete, ali naša motivacija je mnogo veća i nadam se da ćemo to da potvrdimo", rekao je odlučno 55-godišnji strateg.

14.30: (5,70) VVV Venlo (4,10) Emen (1,58)

Za kraj, Emenovo proleće. Još u februaru situacija u redovima ekipe sa severoistoka Holandije izgledala je gotovo bezizlazno. U dvadeset dva meča Emen je prikupio samo šest bodova, i nikoga nije pobedio. Međutim, u poslednjoj trećini ove godine započeo je senzacionalan preokret i zaista može da režira bekstvo sa giljotine.

Danas Emen očekuje gostovanje VVV Venlu, koji je serijom očajnih izdanja i rezultata završio sa kartom za drugu ligu, iako u svojim redovima ima najboljeg strelca Eredivizije Jorgosa Jakumakisa koji je 23 puta pogađao metu.

U svakom slučaju, Emen nema sve u svojim rukama. Moraju puleni Dika Lukijena da se nadaju da Vilem Drugi neće uspeti da pobedi Fortunu kod kuće, ili neverovatnom scenariju, odnosno prilično velikom porazu RKC-a na terenu Fajenorda, jer imaju znatno lošiji gol-količnik u odnosu na ovog protivnika.

Čak iako tim, u kojem su jedni od najzaslužnijih za nadu u opstanak Luka Adžić i Migel Arauho, nekadašnje nade Crvene zvezde, na kraju ne uspe da se izdigne ispred Vilema Drugog, boriće se za zadržavanje prvoligaške pripadnosti u dodatnom plej-ofu. U svakom slučaju, Emen je bio "klinički mrtav", sve ovo je bonus.

EREDIVIZIJA - POSLEDNJE 34. KOLO

Nedelja

14.30: (1,62) AZ Alkmar (4,00) Herakles (5,40)

14.30: (1,47) Fajenord (4,60) RKC (6,50)

14.30: (3,35) Herenven (3,40) Sparta (2,05)

14.30: (1,55) Tvente (4,20) Den Hag (6,00)

14.30: (3,60) Utreht (3,50) PSV (2,05)

14.30: (5,70) VVV Venlo (4,10) Emen (1,58)

14.30: (5,30) Vitese (4,20) Ajaks (1,60)

14.30: (1,52) Vilem Drugi (4,30) Fortuna Sitard (6,25)

14.30: (2,75) Zvole (3,35) Groningen (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.