Aca Trica: Srbija i Francuska su favoriti na SP!

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aca "Trica": Srbija i Francuska su favoriti na SP!

"Otkazi u selekciji SAD mogli bi da im se obiju o glavu", poručio hrvatski trener, koji će u Kini predvoditi reprezentaciju Brazila

Aleksandar Petrović već je odredio tim od 12 igrača koji će nastupati za selekciju Brazila na predstojećem Mundobasketu u Kini.

Iskusni hrvatski trener, koji će u Kini predvoditi najstariju ekipu, u pripremnom periodu odigrao je četiri kontrolna meča i zabeležio samo jedan poraz.

Slavili su Brazilci protiv Argentine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (89:82), Crne Gore (80:69) i Urugvaja (100:53), a izgubili od selekcije Francuske (72:86).

Upravo taj jedini poraz uverio ih je u snagu Francuza, koje Petrović, uz Srbiju, smatra najvećim favoritima na Svetskom kupu.

"Vrhunske evropske reprezentacija, a tu mislim na Srbiju i Francusku, su favoriti u odnosu na SAD!", prenele su "Vijesti" Petrovićeve reči.

On je i objasnio zašto bi Amerikanci mogli da imaju problema u Kini.

"Mislim da će Ameri imati velikih problema. Deset dana do početka SP, smatram da će Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uveren da će doživeti poraz, kao i to da će izgubiti više od jedne utakmice. Puno je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima to sve obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledeće leto moraju igrati Lebron i drugovi”, rekao je Petrović.

Brazilci će na Mundobasketu u Kini igrati u grupi F, a rivali će im biti Grčka, Novi Zeland i Crna Gora.

"Ne smatram kako će utakmica sa Crnom Gorom biti za nas presudna, ona će samo biti neizvesna. Na meču protiv Argentine poslali smo poruku Crnogorcima kakvu smo želeli da im pošaljemo, pre svega jer oni i sa Vučevićem u timu ne mogu mnogo toga da menjaju u svojoj igri. Bilo bi pogubno da mi shvatimo kako smo favoriti protiv Novog Zelanda sa kojim otvaramo SP. A gledao sam i Grčku na Akropolis kupu i video mnogo stvari. Imaju i dalje problem sa spoljnim šutom Adetokumba kad se svedu pet na pet”, analizirao je rivale popularni Aca "Trica" Petrović.

Svetski kup u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.