AKTUELNO: Preminulo 55 ljudi, koronavirusom zaražene još 6.224 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020, 04:10

AKTUELNO: Preminulo 55 ljudi, koronavirusom zaražene još 6.224 osobe

U Srbiji su u poslednja 24 sata, na testirana 17.093 uzorka, potvrđena 6.224 nova slučaja koronavirusa, a preminulo je 55 osoba.

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, u bolnicama je 7.368 pacijenata, od kojih su 253 na respiratorima.

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 175.438 slučajeva korona virusa, a preminule su 1.604 osobe.

Do sada su testirana 1.777.582 uzorka.

Procenat smrtnosti je 0,91 odsto.

Od danas u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << školu idu samo osnovci od prvog do četvrtog razreda. Oni stariji, od petog do osmog, i srednjoškolci nastavu će pratiti na daljinu sve do početka zimskog raspusta 21. decembra.

To su mere koje je Krizni štab usvojio 25. novembra.

15.09 - U ustanovama socijalne zaštite zaražena 1.264 korisnika i 585 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je danas prisustvo virusa kovid-19 kod 1264 korisnika i 585 zaposlenih, navodi se u saopštenju ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

14.50 - Proglašena vanredna situacija u Leskovcu

Štab za vanredne situacije grada Leskovca zbog pogoršanja epidemijske situacije proglasio je vanrednu situaciju.

Ta odluka je doneta nakon što je protekle nedelje zabeležen dvostruko veći broj obolelih nego prethodne, a povećao se i broj pacijenata u Kovid ambulantama.

14.38 - Moguće uvođenje obaveznog PCR testa i mera karantina za sve iz dijaspore koji dolaze u Srbiju

Krizni štab analizirao je danas situaciju po pitanju koronavirusa, a nakon sednice u punom sastavu, medicinski deo Štaba preciznije je definisao predlog novih mera, koji će dostaviti vladi.

14.03 - U Zlatiborskom okrugu 188 novozaraženih, u Užicu 76

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, na teritoriji Zlatiborskog okruga zabeleženo je za 24 sata 188 novozaraženih virusom korona.

12.04 - Čačak: 6 preminulih, 11 pacijenata na respiratorima

Na svim odeljenjima u opštoj bolnici Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovan je 201 pacijent. U respiratornom centru smešteno je 19 pacijenata, od kojih je 11 na respiratorima, prenosi Glas Zapadne Srbije.

U protekla 24 časa primljeno je 14 pacijenata, a otpušteno 10. Preminulo je šest pacijenata.

10.56 - Stevanović: Kapaciteta ima dovoljno, ali nisu neiscrpni

Još uvek ima dovoljno bolničkih kapaciteta, za sve kovid pacijente, ali ako se nastavi zaražavanje ovim tempom, možemo doći u situaciju da ih ne bude dovoljno, upozorava direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je naveo da se pacijenti preraspoređuju u bolnice u Srbiji prema težini kliničke slike, mogućnostima transporta i raspoloživim kapacitetima.

10:50 - Studenti završnih godina medicine se uključuju da pomognu zdravstvenom sistemu, specijalizanti prelaze u kovid sistem

Studenti završnih godina Medicinskog fakulteta uključiće se da pomognu zdravstvenom sistemu i radiće u non kovid sistemu, kaže načelnik Centra za anesteziju KCS Nebojša Lađević.

On je rekao i da specijalizanti prelaze u kovid sistem.

10.44 - U Vojvodini registrovano 1.317 novih slučajeva

U Vojvodini je u toku prethodnog dana registrovano 1.317 novih slučajeva korona virusa, a u svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi oboljevanja, objavio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

10.28 - U kovid bolnici u Pančevu 241 pacijent

Prema najnovijim podacima u kovid bolnici je 241 pacijent, 198 sa područja Južnog Banata, među pacijentima je i njih 38 iz Beograda.

10.00 - U Subotici 150 kovid pacijenata, 13 na respiratoru

U Subotici je zbog pogoršanja epidemiološke situacije krajem prošle nedelje proglašena vanredna situacija. Povećan je broj pacijenata u kovid delu Opšte bolnice u Subotici, pa ih je danas 150, kao i broj pacijenata koji se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, ukupno 13.

09.27 - U kovid bolnicama u Vranju leči se 115 pacijenata

U kovid ambulanti u Vranju u nedelju je obavljeno 255 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 150.

08.58 - U užičkoj bolnici porast broja hospitalizovanih

U užičkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je 129 pacijenata pozitivnih ili sumnjivih na kovid-19, 24 je na intenzivnoj nezi, od kojih je osmoro pacijenata na respiratoru, saopštio je Zdravstveni centar Užice.

08.35 - Gojković: Pik u nedelji pred nama, Vojvodina kompletno u vanrednoj situaciji

Sekretar za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković izjavio je danas da veruje da bi ova nedelja mogla da bude pik u kojem bi se beležio najveći broj novozaraženih od korona virusa i da bi potom brojevi počeli da padaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UŽIVO Opštine proglašavaju vanrednu situaciju; zasedao Krizni štab; Ruska vakcina stiže u Srbiju

Izvor: B92, 30.Nov.2020

Sednica Kriznog štaba, na kojoj je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija, završena je nakon više od sata.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.