AKTUELNO: Preminulo još 30 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 1.987 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 06:40

AKTUELNO: Preminulo još 30 pacijenata, koronavirusom zaraženo još 1.987 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.987 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 11.657 testiranih uzoraka, a preminulo je 30 osoba.

Na respiratoru se nalazi 183 pacijenata.

U Srbiji je od početka pandemije registrovano 681.654 slučajeva korona virusa, a od posledica infekcije preminulo je 6.257 osoba. Procenat smrtnosti je 0,92 odsto.Testirano je ukupno 3.787.020 ljudi.

15.08 - Kraljevo: U bolnici Studenica 62 na lečenju, 10 na kiseoniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U Opštoj bolnici ''Studenica'' u Kraljevu na lečenju je 62 pacijenata obolelih od kovida-19. Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi je 10 pacijenata, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

14.14 - U Jablaničkom okrugu još 44 osobe imaju koronu

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga registrovana su 44 nova slučaja zaraze virusom korona.

12.06 - Lončar: Više od 99 odsto hospitalizovanih nije vakcinisano

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 5.607 pacijenata, a preko od 99 odsto njih nije vakcinisano, izjavio je danas za Tanjug ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

11.56 - Devetogodišnje dete iz Vranja preminulo od korone

Devetogodišnji pacijent D.P. iz Vranja, koji je 8. aprila primljen na Kliniku za dečje interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene infekcije korona virusom, nažalost, preminuo je noćas, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

10.37 - Vesić: U Beogradu data milionita doza vakcine

U Beogradu je data milionita doza vakcine protiv koronavirusa, izjavio je za Tanjug zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"To je velika pobeda svih građana Beograda", rekao je on.

10.33 - Još dve osobe preminule od korone u Novom Pazaru

Proteklog dana u novopazarakoj Opštoj bolnici od posledica izazvanih korona virusom preminula su dva pacijenta iz Novog Pazara, saopštio je lokalni Štab za vanredne situacije.

09.49 - Izvesna treća doza Sinofarma, ali ne za sve vakcinisane

Izvesno je da će biti potrebna treća doza kineske vakcine Sinofarm protiv kovid-19, ali ne za sve vakcinisane, već za one kod kojih je nastao blaži imunološki odgovor ili njegov izostanak, izjavila je danas Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije (INEP).

09.31 - U Pčinjskom okrugu još 43 pozitivnih na korona virus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 162 uzorka iz Pčinjskog okruga, 43 su pozitivna na korona virus.

09.26 - Od sutra bez zakazivanja i "Sinofarm" vakcina

Od sutra će na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije, biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja i vakcinom "Sinofarm", izjavio je danas direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović.

09.09 - Kon: Virus najviše cirkuliše među populacijom od 25 do 50 godina

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da koronavirus trenutno najviše cirkuliše među populacijom starosti od 25 do 50 godina.

"Još je mali broj vakcinisanih, to je vrlo osetljiv i klizav teren", rekao je Kon i dodao da je pitanje koliko je društveno prihvatljiva ta situacija.

08.23 - Za vikend manje zaraženih u bolnicama Zlatiborskog okruga

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovano je 338 pacijenata, od kojih je 302 pacijenata obolelo od kovid-19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS STIŽE JOŠ SINOFARM VAKCINA Đerlek: Brojke su ohrabrujuće, nema opuštanja

Izvor: Blic, 26.Apr.2021

Na bolničkom lečenju je trenutno 5.601 pacijent, od kojih su 202 na respiratoru. Procenat pozitivnih među testiranima polako pada, ali nadležni apeluju da ne sme doći do opuštanja i da mere moraju da se poštuju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.