Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 00:30

AFRIKA: Pirati nemoćni, zna se ko je glavni u Južnoj Africi

Pregled najznačajnijih utakmica dana na afričkom kontinentu

BAROKA - KAJZER ČIFS 1:1 (0:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Ovi klubovi kao da su pretplaćeni na remije u poslednje vreme. I jedni i drugi imaju ih četiri u prethodnih pet utakmica. U međusobnom duelu 22. kola gosti su poveli u 58, ali je domaćin izjednačio u 81. minutu. Ovo im je treći uzastopni put da su odigrali 1:1.

IHEFU - MBEJA SITI 1:0 (0:0)

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (Fudbal, Tanzanija 1)

Derbi začelja pripao je domaćinu, a rešio ga je 20-godišnji Endrju Simčimba pogotkom u 74. minutu. S ova tri boda Ihefu je pobegao iz zone ispadanja, a tamo ostavio današnjeg rivala.

POLISI TANZANIJA - NAMUNGO 2:1 (2:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

S dva gola u prvih 20 minuta napadač Kasim Haruna doneo je prednost domaćinima koja je sačuvana do kraja. Gosti su uspeli da smanje zaostatak u 57, ali ne i da izbegnu poraz posle dve pobede na gostovanjima.

BOUAKE - TANDA 2:0 (0:0)

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Stigao je domaćin do prve pobede posle samo jednog boda u prva tri kola, a i do prvih golova ove sezone. Posle 0:0 na poluvremenu, igrači Bouake dodali su gas po povratku sa odmora. Gosti su doživeli drugi poraz, a imaju po jednu pobedu i remi.

SOL - SO ARMI 1:1 (1:1)

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Po gol u prvom poluvremenu ispostavio se kao sve što su uradili igrači ova dva kluba. Gosti su sprečili SOL da dođe do treće uzastopne pobede u međusobnim duelima, a izbegli su i treći poraz u nizu ove sezone.

MAMELODI - ORLANDO PAJRATS 4:1 (1:1)

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Gosti su u 33. minutu uspeli da anuliraju vođstvo rivala, ali je onda u drugom poluvremenu usledio potop i još tri lopte u njihovoj mreži. Lider prvenstva opravdao je ulogu favorita i plasirao se u polufinale nacionalnog kupa. U prethodnih pet utakmica ova dva kluba viđena su samo dva gola - oba u režiji igrača Mamelodija - a evo danas čak pet. Ovo je bila 24. utakmica Mamelodija bez poraza u prvenstvu i kupu Južne Afrike.

VADI DEGLA - AL ITIHAD 1:0 (0:0)

(Fudbal, Kup Egipta)

I jedni i drugi u meč su ušli sa serijom od pet utakmica bez poraza, s tim da je Al Itihad bio favorit zbog trećeg mesta na tabeli egipatskog prvenstva u odnosu na rivala iz donjeg dela tabele. Nisu, međutim, gosti opravdali ulogu favorita. Gol primljen u 58. minutu koštao ih je plasman u četvrtfinale.

EL MASRI - EL GAJŠ 3:1 (posle produžetaka)

(Fudbal, Kup Egipta)

Ponovo su El Masri i El Gajiš potvrdili da njihove međusobne okršaje prati tvrda igra. Jeste palo četiri pogotka, ali tek posle produžetaka. Računajući redovnih 90 minuta sedmi put zaredom ovi rivali nisu prebacili brojku od dva gola. Domaćin je poveo posle 30 minuta, po isteku sat vremena gost izjednačio, ali kako su počeli produžeci, snage je ponestalo, a to su iskoristili Goma u 92. i Amutu u 107. minutu kako bi zapečatili svom timu prolaz u četvrtfinale kupa.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.