Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2021, 23:30

AFRIKA: Nurković se golom oprostio od Čifsa, Maricburg obezbedio opstanak, Medeama ne odustaje od titule

Evo pregleda najvažnijih mečeva sa Crnog kontinenta

MAMELODI - KEJPTAUN SITI 3:0 (1:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Iako je odavno osvojio titulu, želeo je Mamelodi trijumfalno da zatvori sezonu. I uspeo je u svojoj nameri, ubedljivo je savladao Kejptaun Siti i upisao 19. pobedu u prvenstvu. Ali trebalo je vremena Sandaunsima da slome rivala. Iako je već od 10. minuta imao gol zaostatka, držao se Siti više od sat vremena u igri, ali ga je Šalilule >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa dva pogotka u finišu oborio.

MARICBUG – AMAZULU 0:0

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Bod koji mnogo više znači domaćinu. Maricburgu je remi bio sasvim dovoljan da i matematički obezbedi opstanak, dok je AmaZulu još u prethodnom kolu osiguran mesto u afričkoj Ligi šampiona. Nije gost imao rezultatski motiv, što je domaća ekipa umela da iskoristi i potvrdi prvoligaški status za narednu sezonu.

GALAKSI - KAJZER ČIFS 0:1 (0:1)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Jedan u nizu mečeva bez rezultatskog značaja pripao je Kajzer Čifsima, koji su sa današnja tri boda zahvaljujući boljoj gol-razliki preskočili Galaksi na tabeli. Gostima je trijumf obezbedio Samir Nurković pogotkom u 26. minutu i na taj način se vrlo verovatno oprostio od dresa južnoafričkog kluba, s obzirom na to da se nalazi na meti egipatskog Piramidsa.

MEDEAMA - KARELA JUNAJTED 1:0 (0:0)

(Fudbal, Gana 1)

Ne odustaje Medeama od titule. Trijumfom nad Karelom prišla je lideru Hartsu na tri boda zaostatka, doduše uz meč manje, i ujedno iz trke isključila današnjeg rivala, kojem je ovo bio treći uzastopni meč bez trijumfa. Domaćinu je tri boda doneo Atinga u 81. minutu.

SENEGAL - ZAMBIJA 3:1 (3:0)

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Očekivano lako su Senegalci izašli na kraj sa Zambijom. Za svega dvadesetak minuta Sadio Mane i njegovi saigrači su selekcijom Milutina Sredojevića. Tandem Mane - Sar bio je nerešiva enigma za Zambiju. Krilni fudbaler Liverpula je prvo postigao gol sa bele tačke, potom namestio pogodak napadaču Votforda, koji je između dva pogotka asistirao za jedan Dijati. Gosti su ublažili poraz početkom drugog dela preko Čande.

TUNIS - DR KONGO 1:0 (1:0)

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Jedan, ali vredan! Uspeo je Tunis u prijateljskom meču da savlada DR Kongo minimalnim rezultatom i oduži vam se za poverenje. Gol vredan trijumfa, kao i vašeg dobitka, postigao je Sliti pred sam odlazak na odmor, u 45. minutu. DR Kongo je u nastavku bio potpuno bezopasan, pošto u drugom delu nije uputio udarac u okvir protivničkog gola.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.