Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2021, 21:39

AFRIKA: Hladan tuš za prvaka Zambije, Nkani se smeši druga liga

Pregled pojedinih utakmica završenih na afričkom kontinentu

PETRO LUANDA – PRIMEIRO DE AGOSTO - 3:0

(Fudbal, Angola 1)

Gazi Petro Luanda sve pred sobom, deluje nezaustavljivo. Dugo je Primeiro de Agosto vodio glavnu reč, uz Sagradu, u Angoli, ali je u derbiju počišćen. Debakl u derbiju vrha gurnuo je ekipu Primeira na treće mesto, a Petro Luandu lansirao na lidersku poziciju. Ipak, ne zavisi se od Petro Luande, pita se i Sagrada, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi se trijumfom vratila na prvo mesto.

APS – SOJ JUNAJTED - 1:0

(Fudbal, Kenija 2)

Imao je APS zicer za treći uzastopni trijumf i nije ga propustio. Na svom igralištu slomio je APS najgori tim prvenstva. Istina, teškom mukom, ali bodovi se pišu. Popeo se APS na treće mesto i sada zaostaje samo dva boda za Kenija Polisom, koji ima i meč manje. Teško će Soj Junajted pobeći sa samog začelja i predati nekome fenjer, bez pobeda se to ne može, a Soj ih ima samo tri.

KISUMU OL STARS – MODERN KOUST RENDŽERS - 3:0

(Fudbal, Kenija 2)

Razlika je u klasi, ne u nijansama. Vidi se to i po pozicijama na tabeli. Modern Koust Rendžersi su pri dnu, Kisumu Ol Stars bori se za promociju i ovim trijumfom napravio je krupan korak ka kenijskoj eliti, ali da bi izborio promociju moraće da mu se poklope i neki rezultati ostalih timova iz vrha.

LUMVANA – RED EROUS - 1:2

(Fudbal, Zambija 1)

Mogla bi Lumvala dva kola pre kraja da spakuje prnje i krene put nižeg ranga. Trenutno je samo matematika deli od toga, a kako ima utakmicu više od glavnih konurenata za opstanak, i ona bi u 32. kolu mogla da joj okrene leđa. Nisu fudbaleri Red Erousa birali mrežu u koju će pakovati lopte. Dva puta su probili bedem rivala, to im je bilo dovoljno za osvajanje tvrđave, a domaćina su častili jednim golom.

JANG GRIN IGLS – NKANA - 3:2

(Fudbal, Zambija 1)

Ispario je Nkani bod ispred nosa. Zlatan bod u borbi za opsatanak i beg iz zoner ispadanja ispario je u 94. minutu. Velikih 2:0 imali su Jang Grin Iglsi na poluvremenu i malo je nedostajalo da se potvrdi ona krilatica da je to najopasniji rezultat. Nkana se vratila iz mrtvih, nadoknadila je zaostatak, ali nije imala snage za preokret. Bila bi slatka i podela plena, ali ostade Nkana praznih šaka. Druga liga sve je bliža šampionu Zambije.

HOKS BANDŽUL – WAA BANDŽUL, 22.00

(Fudbal, Gambija 1)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.