ABA SK - Preokreti u poslednjem četvrtfinalu, finiš pripao Budućnosti

Izvor: Sportske.net, 27.Sep.2019, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA SK - Preokreti u poslednjem četvrtfinalu, finiš pripao Budućnosti

Još jedna uzbudljiva završnica večeras u Zagrebu.

Poslednji polufinalista Superkupa ABA lige je ekipa podoričke Budućnosti koja je večeras u Zagrebu savladala domaću Cibonu rezultatom 77:71.

Podgoričani će se za plasman u finale sutra boriti protiv Cedevita Olimpije, koja je ranije večeras posle produžetka savladala FMP sa 101:92.

Prva četvrtina protekla je u nešto boljoj igri Podgoričana koji su imali blagu rezultatsku prednost u tom periodu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a Cibona je odgovorila početkom drugog kvartala, kada je povela sa 23:17.

Ipak, do poluvremena gosti ponovo preuzimaju kontrolu dešavanja na terenu i posle 20 minuta igre na semaforu je stajalo 36:32 za Budućnost.

Treća četvrtina bila je period najbolje igre Zagrepčana, koji su ponovo preokrenuli rezultat i dugo držali prednost od pet-šest poena razlike.

Ipak, na sredini poslednje četvrtine, Kobs trojkom vraća ekipu Budućnosti u vođstvo, Cibona je na trenutak uspela da uzvrati, ali kako se meč bližio kraju, postajalo je sve izvesnije da će ekipa Budućnosti opravdati večeras ulogu favorita.

Bamfort sa 25 i Kobs sa 23 poena predvodili su ekipu Budućnosti do pobede, a uz njih je dvocifren učinak imao i odlični Zoran Nikolić sa 13 poena i 11 skokova.

Najbolji u ekipi Cibone bili ssu Vucić sa 16 i Rebec sa 12 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUPERKUP ABA LIGE: Budućnost poslednji polufinalista, Cibona pala u završnici (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2019

Podgoričani za plasman u finale igraju protiv Cedevita Olimpije...Košarkaši Budućnosti poslednji su polufinalisti Superkupa ABA lige pošto su u Zagrebu savladali Cibonu sa 77:71 (17:16, 19:16, 13:22, 28:17), a u meču za finale igraće protiv Cedevite Olimpije koja je bila bolja od FMP-a...Rivali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Poluvreme - Primorska muči i Partizan, gde ''škripi'' u igri crno-belih? (foto)

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2019, 18:07

Novajlija u ABA 1 ligi u četvrtfinalu Superkupa napravio senzaciju pobedom nad Zvezdom, danas se odlično predstavlja i protiv Partizana...Posle prvog poluvremena prve polufinalne utakmice Superkupa ABA lige, Primorska - Partizan 48:43!..Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj igri, ekipe su se smenjivale...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.