ABA LIGA: Svaki početak je težak, Zvezda u finišu slomila otpor Cibone (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Svaki početak je težak, Zvezda u finišu slomila otpor Cibone (FOTO)

Džo Regland predvodio crveno-bele.

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su otvorili novu sezonu u ABA ligi pošto su savladali u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' Cibonu sa (21:20, 21:15, 17:21, ). Crveno-beli nisu bili na nivou igara iz Laktaša gde su osvojili Superkup ABA lige, ali su ipak uspeli da savladaju borbene goste iz Zagreba predvođeni odličnim Džo Reglandom.

Rivali su na početku meča bili potpuno izjednačeni. Cibona je lako dolazila do poena, dok je Zvezdu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nosio Faje koji je odlično otvorio utakmicu i postigao prvih šest poena na utakmici za crveno-bele. Izjednačeno je bilo sve do rezultata 12:12 sredinom prve deonice, da bi potom Rozić i Uljarević inicirali seriju Vukova 8-2 za vođstvo 20:14 dva i po minuta pre prvog malog odmora. Tada se razigrao Ragland i uz pomoć Odža doneo Zvezdi minimalno vođstvo 21:20 na kraju druge četvrtine. Gde su stali u prvoj, Zvezdini igrači su nastavili u drugoj četvrtini. Čović i Odžo pokrenuli su crveno-bele koji su serijom 10-0, odnosno ukupno 17-0 računajući i završnicu prve četvrtine stigli do prve dvocifrene prednosti na meču 31:20 u 13. minutu. Cibosi su uspeli da održe korak sa Zvezdom samo zahvaljujući Ljubičiću koji je u drugoj deonici postigao 14 poena. Uspeli su crveno-beli do poluvrmeena još jednom da dođu do dvocifrene prednosti 40:29 na minut i po do kraja druge četvrtine, ali je Cibona uspela da smanji zaostatak na poluvremenu na sedam poena.

We have seen Mo Faye blocking shots, but to block a defensive rebound... 👀👀👀

That dunk was his reward! 💪#ABALiga @kkcrvenazvezda pic.twitter.com/zHKgISNPSj

— ABA Liga (@ABA_League) September 28, 2018

Drugo poluvreme Cibona je odlično otvorila preko Marića koji je postigao tri uzastopne trojke, da bi Bilinovac košem uz faul uspeo da donese posle dužeg vremena prednost gostima 46:45 u 23. minutu. Uspela je Zvzeda na kratko ponovo da dođe do pet poena prednosti, ali je Cibonu u tim trenucima odlično služio šut za tri poena, pa su Vukovi brzo uspevali da stignu svaki zaostatak. Imala je Cibona i nekoliko prilika da u poslednju deonicu uđe sa vođstvom, ali nisu uspeli da pogode neke otvorene šuteve, pa su crveno-beli sa tri poena otišli na poslednji mali odmor.

Nastavila je Zvezda da se muči protiv gostiju iz Zagreba, ali je uspevala da održi prednost pa je u 33. minutu vodila 65:58.  Uspela je Cibona samo minut kasnije da se približi na četiri poena zaostatka, da bi pet minuta pre kraja domaćin prvi put u drugom poluvremenu imao dvocifrenu prednost (71:61), ali ni to nije dugo sačuvao. Uspela je Cibona da prepolovi taj zaostatak, ali je zahvaljući Reglendu domaćin uspeo da poovo dođe nadomak dvocifrenog vođstva 75:66 dva minuta pre kraja. Faje je sa penala doneo 10 poena prednosti crveno-belima 76:66 na ulasku u poslednji minut i tada je pitanje pobednika i definitivno bilo rešeno.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na instagram profilu portala SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.