ABA LIGA: Krka dobila DERBI začelja, Srbi u Hrvatskoj igraju meč SEZONE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 19:17

ABA LIGA: Krka dobila DERBI začelja, Srbi u Hrvatskoj igraju meč SEZONE!

Preokret.

Košarkaši Krke pobedili su na svom parketu Split rezultatom 77:71 (12:18, 24:15, 14:18, 27:20), u odloženom meču 23. kola ABA lige.

Više od 30 minuta bilo je neizvesno u dvorani Leon Štukelj. Nijednog trenutka u tom periodu razlika nije prešla dvocifrenu granicu, a posle koša Marka Lukovića na otvaranju poslednje deonice Split je došao do prvog vođstva još od prve četvrtine i imao je 53:52 u rukama.

Ali, taj rezultatski zaokret probudio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je inat kod domaćina koji se u narednih šest minuta potpuno razgoropadio i dobio utakmicu serijom 17:2! Prvo je Krka preko razbuđenog Adina Vrapca nanizala 13 poena, od čega je reprezentativac BiH ubacio devet i imao pritom pomoć Luke Lapornika, da bi zajedno s Nejcom Baričem kompletirao niz koji je rešio pobednika.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je bivši igrač Partizana Adin Vrabac sa 18 poena, osam skokova i tri asistencije, Jure Škifić je dodao 13 koševa, dok je Nejc Barič ubacio 12 poena.

THE END: @bckrka grabbed an important win over @kksplit_ at home in Novo mesto! #ABALiga pic.twitter.com/WDOHBJUIHh

— ABA Liga (@ABA_League) April 16, 2021

Najbolji kod Splita bio je iskusni Roko Leni Ukić sa 19 poena, Luka Babić je postigao 15 koševa, a Marin Marić je upisao 14 poena uz četiri skoka.

👀 Steal & dunk by Adin Vrabac!@bckrka | @kksplit_ #ABALiga pic.twitter.com/kYIlbkAUiS

— ABA Liga (@ABA_League) April 16, 2021

Na tabeli ABA lige Cibona, Split i Krka dele 10. mesto sa osam pobeda i 16 poraza. Podsetimo, Slovenci u narednom kolu dočekuju Crvenu zvezdu, dok hrvatski tim igra na svom terenu protiv čačanskog Borca.

Rezultati:

Petak

Krka - Split 77:71

Subota

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda (17)

Mornar - Budućnost (17)

Ponedeljak

Split - Borac (18)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.