12 i po godina kasnije - njih 12 su treneri!

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

12 i po godina kasnije - njih 12 su treneri!

Marčelo Lipi, i mnogi drugi sjajni treneri u Italiji, su ih naučili zanat...

Ako pogledamo spisak Italije sa Svetskog prvenstva 2006. godine kada su zavladali planetom primetićemo da fudbal još uvek igraju trojica.

Điđi Bufon završava karijeru u Pari sen Žermenu, Andrea Barzalji razmišlja o penziji dok nosi dres Juventusa, dok je u poznim godinama i Danijele de Rosi koji je u vreme Mundijala u Nemačkoj bio još uvek samo mladić.

Ipak, to nije najzanimljiviji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << podatak vezan za "Azure" i SP 2006. godine.

Čak 12 od 23 fudbalera sa spiska Marčela Lipija je u međuvremenu "otišlo" u trenere, a najnoviji na toj listi jeste Alberto Đilardino koji je preuzeo četvrtoligaša Recato.

On je do sada u istom klubu bio pomoćnik, a onda je po odlasku Luke Prina, koji će mu sada biti mentor, imenovan u glavnog trenera. Recato je trenutno peti u B grupi Serije D, odnosno na mestu za plej-of za ulazak u viši rang, a bivši napadač Parme i Milana pokušaće da mu pomogne da napravi najveći uspeh u istoriji kluba.

Osim njega već su trenerski poziv osetili i Fabio Groso, Fabio Kanavaro, Đenaro Gatuzo, Alesandro Nesta, Marko Amelija, Filipo Inzagi, Mauro Kamoranezi, Simone Barone, Đanluka Zambrota, Marko Materaci i Masimo Odo!

Treba dodati i da je Frančesko Toti od prošle sezone visoki funkcioner u svojoj Romi, dok je Alesandro del Pjero postao vlasnik kluba iz Los Anđelesa, a mašta i o trenerskom poslu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.