U JAGODINI OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA: Poslanik Nikola Radosavljević obradovao đake OŠ 11. maj svetosavskim paketićima

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 20:06

U JAGODINI OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA: Poslanik Nikola Radosavljević obradovao đake OŠ "11. maj" svetosavskim paketićima

U Srbiji je tradicionalno,, a u skladu sa epidemiološkim merama, proslavljena školska slava ”Sveti Sava

. Svečano raspoloženje bilo  je i u školama u Jagodini, a  najveselije  bilo je u školi "11.maj" čiji su se đaci posebno obradovali jer su svi, njih 156-oro, dobili Svetosavske paketiće.

Paketiće je direktorki ove ustanove Dragani Kovačević uručio narodni poslanik Nikola Radosavljević.

- Iskoristio bih priliku da u svoje lično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ime i  kao narodni poslanik čestitam slavu Sveti Sava  svim djacima, učiteljima i nastavnicima  i da im poželim puno uspeha u radu,, jer je njihov posao izuzetno važan za budućnost Srbije. Samo znanjem i umećem generacija, koje dolaze, svaka zemlja pa i Srbija može da bude još bojla i uspešnija. Zato se đacima mora pokloniti posebna pažnja. Srbija ima odlične đake koji se vaspitavaju i uče u duhu Svetosavlja - rekao je Radosavljević.

- Odlične učenike ima i Jagodina, kao i škola "11.maj" u kojoj se nalazimo, a čijim đacima smo danas kao dobri gosti doneli poklone u vidu Svetosavskih paketića.  Danas smo  direktorki "11.maja"  uručili 156 paketića koliko učenika i ima ova škola - istakao je Radosavljević.

- Želja nam je da obradujemo svakog učenika i damo podsticaj za dalje učenje. Ove godine paketiće smo poklonili školi "11.maj" , a sledeće godine paketiće ćemo pokloniti učenicima neke druge škole na teritoriji grada Jagodine, tako da će to postati praksa. Istorija je nešto na šta smo svi ponosni i što treba da negujemo, što su naši koreni i naš identitet - naveo je Radosavljević.

Zato mi je drago što Srbija na današnji dan dobija i velelepni spomenik osnivaču srpske srednjovekovne države, velikom županu Stefanu Nemanji, zaključio je Radosavljević.

Direktorka škole "11.maj" Dragana Kovačević je goste upoznala sa programom obeležavanja slave u novim uslovima zbog pandenmije koji je ocenila  veoma sadržajnim, posebno istakavši radost učenika zbog dobijanja Svetosavksih paketića koji su obogatili sadržaj obeležavanja slave u ovakvim "Kovid uslovima".

Dodeli paketića prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Jagodine Ivan Stamenković i član školskog odbora škole "11.maj" Dalibor Rakić.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola,   Jagodina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.