Počinje rekonstrukcija Ulice Mije Kovačevića: Postavljaju se savremene tramvajske šine

Izvor: Telegraf.rs, 19.Maj.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje rekonstrukcija Ulice Mije Kovačevića: Postavljaju se savremene tramvajske šine

Radovi na rekonstrukciji Ulice Mije Kovačevića započinju sutra, od 9 časova, najavio je danas vršilac dužnosti sekretara za investicije Grada Beograda Luka Petrović. On je precizirao da će se radovi na potezu Mije Kovačevića – Ruzveltova odvijati sukcesivno u četiri faze.

Prva faza se odnosi na rekonstrukciju od kružnog toka, kod Omladinskog stadiona do Ulice Čarlija Čaplina, koja će u tom periodu, kao i sam kružni tok, biti prohodni za saobraćaj.

Druga faza >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << radova predviđa radove od Ulice Čarlija Čaplina do Ulice sveti Nikola. Za treću fazu je predviđena rekonstrukcija poteza od Ulice 27. marta do Bulevara kralja Aleksandra, a četvrta od Ulice svetog Nikole do 27. marta, naveo je Petrović.

Kada je reč o rekonstrukciji Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, oni kreću za 30 dana od početka radova u Mije Kovačevića, dodao je Petrović.

On je ukazao da će ti radovi obuhvatiti potpunu rekonstrukciju tramvajskog koloseka, sa postavljanjem savremenih tramvajskih šina.

Foto: Beoinfo

- Predviđena je zamena stubova i kompletne kontaktne mreže, kao i zamena kolovozne konstrukcije i sistema odvodnjavanja površinskih voda sa kolovoza. Predviđeno je da na celom potezu budu definisane četiri saobraćajne trake, što je već slučaj u Ruzveltovoj i Mije Kovačevića, ali će to biti novitet u Bulevaru oslobođenja - rekao je Petrović.

- Takođe, menja se celokupna horizontalna i vertikalna signalizacija i uvodi se moderan sistem za upravljanje semaforima. Biće unapređenja javna rasveta, kao i izgradnja biciklističke staze duž ulica Ruzveltove i Mije Kovačevića, kao i u delu Bulevara oslobođenja, ali i sanacija nadvožnjaka iznad Cvijićeve ulice - dodao je.

Ističe da će građani posle završene rekonstrukcije osetiti manju buku, manje vibracije od tramvajskih šina, kao i bržu prohodnost tramvaja i mogućnost saobraćanja modernih tramvaja, koji do sada nisu mogli da idu ovom trasom.

Biće znatno povećana bezbednost tramvajskog i putničkog saobraćaja, kao i zagađenost vazduha zbog veće propusnosti saobraćaja. Takođe, novi sistem saobraćaja će omogućiti prioritet javnom gradskom prevozu, i prvi put prioritet interventnim vozilima.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra počinju radovi u Mije Kovačevića: Postavljaju se i savremene tramvajske šine

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2017

Radovi će se izvoditi u četiri faze..Radovi na rekonstrukciji Ulice Mije Kovačevića započenju sutra, 20. maja, od 9 časova, najavio je danas vršilac dužnosti sekretara za investicije Grada Beograda Luka Petrović...On je precizirao da će se radovi na potezu Mije Kovačevića – Ruzveltova odvijati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.