Novi vandalizam na Kosovu i Metohiji, razbojnički upad u crkvu u Grnčaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vandalizam na Kosovu i Metohiji, razbojnički upad u crkvu u Grnčaru

Dok se u Prištini sinoć nalazio evropski komesar Johanes Han, u Grnčaru na Kosovu i Metohiji izvršen je razbojnički upad u crkvu Svetog Nikole i tom prilikom je izvršena krađa, oštećen inventar i oskrnavljena unutrašnjost hrama, saopštila je Srpska lista.

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista naglašava da visoke tenzije, koje su rezultat antisrpskih taksi na robu iz centralne Srbije kojima Priština ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svakoga dana su osnov za druge akcije uperene protiv srpskog naroda.

Odgovornost za svaki napad na Srbe i srpske svetinje snose podjednako kosovske i međunarodne institucije koje imaju mandat da osiguraju mir i bezbednost svih građana, navedeno je u saopštenju.

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista pozvala je na hitno pronalaženje počinioca, kako bi se poslala jasna poruka da je ovakvo ponašanje i ugrožavanje mira neprihvatljivo.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.