KRIK: Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju, Mali demantovao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIK: Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju, Mali demantovao

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kupio je kao direktor dve ofšor firme sa Britanskih Devičanskih Ostrva 23 luksuzna apartmana u bugarskom letovalištu Sveti Nikola, objavila je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK i OCCRP. Mali je negirao ove tvrdnje i rekao da je užasnut "besmislenom kampanjom" koja se vodi protiv njega.

Prema pisanju tog medija, u vreme kupovine 2012. i 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mali je radio kao ekonomski i finansijski savetnik tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, zadužen za pregovore s Ujedinjenim Arapskim Emiratima oko ulaganja u takozvane kapitalne projekte - privatizaciju nacionalne avio-kompanije i "Beograd na vodi".

Ukupna kvadratura 24 apartmana koje je Mali kupio u Svetom Nikoli iznosi oko 3.100 kvadratnih metara, pokazuje dokumentacija koju su prikupili novinari KRIK-a.

U proseku to je oko 129 kvadrata po apartmanu. Oni spadaju među najveće u kompleksu Sveti Nikola, a jedan od 203 kvadratna metra se nalazi na plaži.

Novinari KRIK-a su, koristeći prosečnu cenu apartmana u kompleksu, izračunali da je vrednost tih nekretnina oko pet miliona evra.

Prema pisanju KRIK-a, Mali je veći broj apartmana kupio od firme "Akladi" iza koje stoje bivši direktor srpskog ogranka čuvene ruske naftne kompanije "Lukoil" Srđan Dabić i njegov poslovni partner.

Dabić je pre 12 godina zastupao "Lukoil" u privatizaciji srpskog lanca benzinskih pumpi "Beopetrol". Tu privatizaciju Savet za borbu protiv korupcije nazvao je nepoštenom i koruptivnom.

KRIK je naveo da je Siniša Mali u ime države nadgledao tu privatizaciju.

Mali: Nemam stanove u Bugarskoj

Mali je negirao tvrdnje pojedinih medija i lidera Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića da poseduje 24 stana u Bugarskoj i rekao da je užasnut "besmislenom kampanjom" koja se vodi protiv njega.

Mali je u saopštenju prosleđenom medijima naveo da u Bugarskoj poseduje samo jedan stan, koji je pošteno zaradio, platio i na vreme prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

On je naveo da je 2012. godine imao privatnu firmu u kojoj je kao konsultant radio za druge i savetovao ih kako da na najbolji način ostvare svoje ciljeve, uključujući i kupovinu stanova.

"U spornom tekstu ne navodi se bilo kakav podatak koji ima veze s mojim obavljanjem funkcije gradonačelnika, već se navode podaci iz mog profesionalnog života i to dok sam radio privatno", rekao je Mali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Siniša Mali: U Bugarskoj imam jedan stan

Izvor: Blic, 19.Okt.2015

U Bugarskoj imam jedan stan, a nikako 24, koji je pošteno zarađen - kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali, odgovarajući na informacije koje je juče objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK...U tekstu KRIK-a navodi se da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali kao direktor...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.