Skraćeni časovi u skoro svim članicama USPRS-a u Rasinskom okrugu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skraćeni časovi u skoro svim članicama USPRS-a u Rasinskom okrugu

Zbog štrajka, 36 škola u Rasinskom okrugu danas je skratilo časove, odnosno skoro sve članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), rečeno je Beti u kruševačkoj Uniji.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Kruševcu Dobrivoje Marjanović je objasnio da je u 31 školi održana skraćena nastava od 30 minuta, da je u pet kruševačkih srednjih škola zvono zvonilo na 45 minuta, ali da su članovi tog sindikata, koji je većinski, držali časove >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 30 minuta.

Dve škole članice USPRS-a nisu skratile časove.

U Rasinskom okrugu ima 52 škole, osnovne i srednje.

Marjanović, koji je član Predsedništva USPRS-a, rekao je da su nadležni najavili pregovore sa prosvetarima i da očekuju potvrdu da će do njih doći.

Ukoliko ne bude rezultata, dodao je da će prosvetari razmotriti mogućnost da, nakon još dva jednodnevna štrajka, cele nedelje drže skraćene časove.

Prosvetni radnici su nezadovoljni predlogom Uredbe o platim razredima, kojim su prosvetari svrstani u osmu platnu grupu, gde je, po njihovim rečima, napredovanje skoro nemoguće, a traže da se nađu u devetoj platnoj grupi.

Četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika su zbog toga 31. avgusta organizovala protest u Beogradu, časovi su bili skraćeni prvog školskog dana i danas, a predviđeno je da se isti protesti održe i 19. i 27. septembra.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.