Izvor: Blic, 01.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 13. aprila skraćeni časovi

Većini srednjoškolaca u Beogradu od 13. aprila časovi će umesto 45 minuta trajati samo pola sata jer su sindikati prosvetnih radnika najavili štrajk.

Nezadovoljni odgovorom gradonačelnika da će jubilarne nagrade dobiti nakon izmene Odluke o budžetu, oko 3.000 profesora najavilo je delimičnu obustavu rada.

- Ovakvo nepoštovanje prosvetnih radnika je nedopustivo. Mesecima nas zavaravaju pričama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ima novca i da ne brinemo. Posle su rekli da čekaju samo mišljenje ministarstva finansija. Kad su ga dobili, stigao je dopis gradonačelnika Dragana Đilasa da će jubilarne nagrade biti isplaćene tek nakon rebalansa budžeta. To možda ne bi bio problem da su nas bar udostojili odgovora kad će se o tome odlučivati i kad ćemo dobiti novac – kaže za „Blic" Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola.

Pošto Zakon predviđa da se mora ispoštovati minimum rada, učenicima će časovi trajati trideset minuta.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi,   Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.