Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časovi skraćeni na 30 minuta

UŽICE - Tokom rekonstrukcije zgrade Gimnazije i Ekonomske škole, koja će početi najverovatnije u martu, nastava za učenike ove dve obrazovne ustanove biće organizovana po kabinetima drugih srednjih škola - saopštilo je juče rukovodstvo užičke opštine.

Kako Ministarstvo odbrane nije imalo razumevanja da na zahtev opštine Užice i Ministarstva prosvete dozvoli da se Ekonomska škola i Gimanzija nakratko presele u kasarnu „Četvrti puk" u naselju Krčagovo, a kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi svaki ostanak u objektu u kome se izvode građevinski radovi bio preveliki bezbednosni rizik, odlučeno je da se gimnazijalci i ekonomci rasporede po drugim školama.

- Učenici Ekonomske dobiće prostor u Medicinskoj školi, dok će gimnazijalci biti podeljeni – jedan broj odeljenja će ići u Tehničku školu „Radoje Marić", a drugi u Tehničku školu Radoje Ljubičić. Takav raspored uslovio je da u svim ovim školama organizujemo tri radne smene ali i da časove skratimo na trideset minuta. Izvesno je da će skraćenjem časova đaci biti uskraćeni za deo gradiva, ali moramo se malo strpimo radi viših interesa ovog grada - obrazložio je Radovan Ristović, zamenik predsednika opštine.

Ristović podseća da se rekonstrukcija zgrade Gimnazije i Ekonomske vrši u paketu sa obnovom Osnovne škole „Dušan Jerković", vrednom 800.000 evra, u okviru projekta Ministarstva prosvete koji finansira Evropska banka.

-Radovi bi trebalo da počnu u martu i da budu završeni za šest meseci. Na zgradi Ekonomske i Gimnazije biće skinut krov, a zatim nalivena ploča na kojoj će se graditi 950 kvadrata novog učioničkog prostora. U istom objektu biće renoviran i mokri čvor. U „Dušanu Jerkoviću" izvodiće se manje grubi radovi, tako da je izmeštanje osnovaca nepotrebno - kaže Ristović.

Vojislava Knežević, zadužena za prosvetu u Opštinskom veću, napominje da je prva opcija za izmeštanje učenika dve škole bila kasarna u Krčagovu.

- Mesecima smo čekali da nam Ministarstvo odbrane odobri korišćenje kasarnskog prostora za izvođenje nastave, ali kako nikakav odgovor nismo dobili digli smo ruke od toga. Najveći problem u kasarni „Četvrti puk" bio je bezbednost, premda odavde nije evakuisano nešto oružja i municije. Ipak, da je bilo dobre volje, ovaj problem bi se mogao rešiti za pola dana - kazala je Vojislava Knežević.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.