Koliko koštaju strpljenje i skraćeni časovi leskovačkih učenika

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko koštaju strpljenje i skraćeni časovi leskovačkih učenika

Rekonstrukcija Osnovne škole "Josif Kostić" u Leskovcu trebalo je da bude završena početkom 2018. godine. Učenici, koji se nadaju da će radovi biti završeni do proleća 2020. godine, razmešteni su u nekoliko objekata u gradu, a nezadovoljni roditelji organizovali su protest.
Umesto da su u svojim učionicama, učenici Osnovne škole "Josif Kostić", zajedno sa roditeljima, u školskom dvorištu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na protestu "Vratite nam školu".

Ono što je krajem 2017. godine izgledalo kao ostvarenje dugo čekanog sna koji će od najstarije škole u gradu napraviti najmoderniji školski objekat - za učenike, roditelje i profesore ove škole pretvorilo se u noćnu moru.

Prema projektu, škola je trebalo da se rekonstruiše za 100 dana, a od tada do danas prošlo je 650. Učenici su razmešteni u nekoliko objekata u gradu, a roditelji imaju sve manje strpljenja.
"Kao roditelji želimo da se problemom nerešavanja rekonstrukcije centralne gradske škole koja broji oko 1.000 učenika pozabave i nadležni republički organi", rekla je Nataša Kocić, predsednica Saveta roditelja.
Direktor škole Ilija Đorđević kaže da razume roditelje i ističe da je prema rečima stručnjaka iz republičke Kancelarije za javna ulaganja problem nastao zbog lošeg projekta koje su radile gradske institucije:
"Na njima je da posle 650 dana dobijemo odgovor kada će škola biti završena i kada će naši đaci moći da uđu u školu."

"Ostaje da dobijemo konačnu saglasnost na tendersku dokumentaciju koja je pripremljena i očekujemo da to konačno dobijemo u toku sledeće nedelje i da raspišemo tender", potvrdio je Saša Mladenović, šef Odseka za društvene delatnosti.
Učenici će ponovo ići na nastavu od ponedeljka. Nadaju se da će radovi na njihovoj školi biti završeni na proleće.
Po prvobitnom projekatu vrednost radova bila je 50 miliona dinara a dodatni će, prema prvim procenama, koštati najmanje još toliko. Ali glavno pitanje koje postavljaju roditelji je koliko košta strpljenje, skraćeni časovi i školske godine bez fizičkog vaspitanja i da li se uopšte može nadoknaditi. Izvinjenje koje sada dobijaju njih ne zadovoljava.
 
 
 
 
 
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi,   Leskovac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protesti u školi “Josif Kostić”: Šta je, zapravo, odlučio Savet roditelja

Izvor: JUGpress.com, 05.Sep.2019

LESKOVAC..Nezadovoljni činjnicom da ni posle 22 meseca nije završena rekonstrukcija Osnovne škole “Josif Kostić” roditeji i deca su danas protestvovali u dvorištu ove škole...Deca su svoje nezadovoljstvo izrazila skandiranjem “Hoćemo u školu” a u školskom dvorištu su bili i pripadnici...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.