Topovi iz Drugog svetskog rata u dvorištu prokupačkog muzeja

Izvor: JužneVesti.com, 28.Avg.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topovi iz Drugog svetskog rata u dvorištu prokupačkog muzeja

Nekoliko topova iz Drugog svetskog rata tipa M37 i M35/6, posetioci prokupačkog Narodnog muzeja Toplica moći će da pogledaju u dvorištu ove ustanove narednih godinu dana. Radi se o topovima čehoslovačke proizvodnje iz firme „Škoda“ , kao i nemačke „Rejmetal“ u Dizeldorfu.

Direktor muzeja Darko Žarić, kaže da će se ovom postavkom upotpuniti već bogata ponuda ove kulturne ustanove.

Pored već postojeće postavke o arheološkom nalazištu u Pločniku, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << posetioci će moći da vide i topove iz Drugog svetskog rata. Prokupački muzej je topove dobio na revers na godinu dana od Vojnog muzeja u Beogradu, a oni su dosad bili izloženi ispred muzeja u Ćupriji – rekao je Žarić.

On ističe da se radi o protivtenkovskim topovima koji su proizvedeni 1934. godine.

Podseća da je ulaz u prokupački muzej besplatan i da svi koji žele mogu i uživo da vide sve postavke i nada se da će topovi biti posebno privlačni za učenike osnovnih i srednjih škola, ali i turiste koji će moći i da se slikaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.