“Škoda superb” ipak na parkingu Gradske uprave, načelnik i dalje krije ko je vozi

Izvor: JužneVesti.com, 16.Nov.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Škoda superb” ipak na parkingu Gradske uprave, načelnik i dalje krije ko je vozi

Luksuzna “škoda superb” i dve “škode fabije”, kupljene na spornom tenderu Gradske uprave kao kapitalna investicija, kako kažu izvori "Južnih vesti" koji su redakciji poslali fotografiju, stacionirane su na parkingu Gradske uprave. Međutim, načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić mesecima ne odgovora na pitanje ko ih koristi i za kakva putovanja.

Iako se spekulisalo da novokupljene “škode” koje su Nišlije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kupile Gradskoj upravi za 43.000 evra uopšte nisu u Nišu, jedan od zaposlenih u Gradskoj upravi, redakciji Južnih vesti dostavio je fotografiju na kojoj se vidi “škoda superb” na niškom parkingu.

Međutim, ko i u koje svrhe koristi ova kola, kupljena na “štelovanoj” javnoj nabavci, i dalje ostaje skriveno od javnosti, jer načelnik Gradske uprave Janić skoro 6 meseci odbija da odgovori na novinarska pitanja u vezi sa tim.

Pored toga, u Gradskoj upravi su odbili da odgovore i na zvanični zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, kojim su novinari tražili putne naloge za ta vozila. Inače, o netransparentnosti Gradske uprave govori i to da su na zahtev "Transparentnosti Srbija" da dostave informacije o tome na šta su milioni iz budžetske rezerve potrošeni u Nišu proglasili za tajnu, uz obrazloženje da to nije informacija od javnog značaja.

Podsetimo, lusksuzna “škoda superb” i dve nešto jeftinije “fabije”, kupljene su od Auto Čačka juna 2018. godine. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović nije želeo da govorio o korisnicima vozila, uz opasku da novinari "treba da pitaju onog ko ih vozi", ne precizirajući ko je to.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.